Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-2°C

Teodor Ancuta: Am mai mult timp pentru afacerile mele

Încă director general al Bursei din Sibiu, Teodor Ancuța spune că anunțata demisie din această funcție îi va da posibilitatea să se ocupe mai mult de afacerile personale, în special de investițiile din Păltiniș și de fabrica sa din Hamba.
Teodor Ancuța și-a anunțat recent demisia din funcția de general al Bursei din Sibiu (Sibex), după 16 ani de activitate în fruntea instituției. El spune că pleacă de la cârma bursei cu un sentiment de liniște, pentru că în locul său vine un om mai priceput. ”Nu pot decât să mă bucur că în locul meu va veni un om mai bun, pe care îl văd între cei mai buni cinci specialiști din Europa și care sunt convins că va face din Bursa din Sibiu bursa numărul unu din România”, ne-a declarat Teodor Ancuța, care însă nu a dezvăluit numele succesorului său, un manager străin. Ancuța a precizat că prima zi de lucru a noului director general al Bursei din Sibiu va fi în 5 aprilie, când va organiza și o conferință de presă.
Legat de de efectele pe plan personal ale deciziei de a părăsi conducerea bursei, Teodor Ancuța spune că acestea nu pot fi decât benefice. Omul de afaceri spune că va avea mai mult timp să se ocupe de investiția de circa 3,6 milioane de euro, în modernizări, pe care a demarat-o la Hotelul Casa Turiștilor, în Păltiniș, precum și de activitatea fabricii de mezeluri din Hamba. Dincolo de afaceri, Teodor Ancuța spune că se bucură că la 63 de ani, în urma demisiei din fruntea Bursei din Sibiu, va avea timp ”să mai și respire”. Totuși, el va rămâne în continuare ”legat” de activitatea Bursei din Sibiu, pentru că intenționează să rămână în consiliul de administrație al instituției.
În ceea ce privește motivele care l-au determinat să părăsească funcția de director general al unei societăți pe care a fondat-o, în urmă cu 16 ani, Teodor Ancuța a invocat motive private și anumite obiective profesionale nerealizate, din ultima perioadă. Astfel, printre factorii care l-ar fi influențat în luarea deciziei se numără probabilul eșec în listarea unei părți a acțiunilor Romgaz la Bursa din Sibiu, precum și numărul mic de emitenți pe piața spot a Bursei din Sibiu, în primul an de activitate al acesteia. Un alt regret al lui Teodor Ancuța este faptul că nu a reușit încă o dublă listare a unui emitent la Sibiu și la Bursa din Varșovia, un partener strategic important al Bursei din Sibiu.
Teodor Ancuta este membru fondator și președinte - director general al Bursei Monetar Financiare și de Mărfuri Sibiu, încă din 1994. Oficial, bursa sibiană a fost înființată în 14 decembrie, cu 11 acționari și având ca obiectiv principal de activitate tranzacțiile cu mărfuri pe piața spot. În 16 ani, instituția a ajuns de la un capital de 1000 euro, la unul de 5 milioane euro. În acest timp, Bursa din Sibiu (Sibex), a fost de mai multe ori aproape de a fuziona cu Bursa din București, însă cele două instituții au rămas în continuare concurente, atât pe piața derivatelor, cât și pe piața spot. Potrivit lui Teodor Ancuța, scopul Bursei din Sibiu va rămâne să devină bursa numărul unu din România și după plecarea sa din funcția de director-general.

Casetă
Păltiniș SA, firma controlată de Teodor Ancuța a demarat anul trecut o investiție de 3,6 milioane de euro în modernizarea hotelului Casa Turiștilor, 70 la sută din sumă reprezentând fonduri europene. Investiția cuprinde modernizarea în totalitate a departamentului de alimentație publică, extinderea și reamenajarea restaurantului la o capacitate de 300 locuri și construirea unei terase panoramice. De asemenea, potrivit proiectului, structura de cazare existentă de două stele va fi modernizată la categoria de confort de 3 stele, iar numărul locurilor de cazare va ajunge la 200. La parterul hotelului va fi amenajat un domeniu de spa pe circa 650 mp, cu o piscină, saună turcească, saună finlandeză, jacuzzi, salon de masaj, sala de fitness. De asemenea se vor amenaja două săli de conferințe de câte 150 locuri la standarde internaționale.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus