Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Tursib incepe mutarea in noua baza de anul acesta

120.000 de lei sunt primele sume pe care societatea de transport în comun SC Tursib SA le va cheltui în perioada imediat următoare în cadrul proiectului de relocare a bazei societății. Banii vor fi folosiți pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate și a caietului de sarcini necesar demarării licitației de angajare a unei firme care să ridice noua bază. Aceasta va fi amplasată în Zona Industrială Vest.

”Birocrația nu ne-a permis să ne mișcăm mai repede”, a spus directorul Tursib, Adrian Popa, în fața consilierilor locali ai Sibiului. Cei 120.000 de lei alocați documentațiilor provin din fondurile proprii ale societății de transport, care a alocat investițiilor din 2001 o sumă de 772.000 de lei, fără TVA.
Studiul de fezabilitate și caietul de sarcini pentru viitoarea bază a Tursib vor fi executate de Verkehers Consult Dresden - Berlin (VCDB) GmbH, firma care a asigurat consultanţă sibienilor în ultimii ani şi care, de altfel, a venit cu propunerea de relocare a bazei Tursib. Banii necesari pentru ampla investiţie vor proveni, cel mai probabil, dintr-un împrumut. „Eu sper ca acest împrumut să fie de la BERD, cu care noi lucrăm foarte bine. Va fi, probabil, un credit punte. Ne vom folosi de aceşti bani până când vom reuşi să vindem vechea bază, cea de la Calea Dumbrăvii”, a declarat Adrian Popa pentru Turnul Sfatului. Suma necesară aproximată este de cinci milioane de euro. Viitoarea bază va acoperi o suprafaţă mai mică decât cea actuală, dar va avea „hale moderne, service-uri bine puse la punct”, spune Popa.

60.000 de mp, scoşi la vânzare

Turnul Sfatului a anunţat, în exclusivitate, încă din ianuarie 2010 de intenţia administraţiei locale de a reloca Tursib-ul. La acea dată, pentru cei 60.000 de metri pătraţi de pe Calea Dumbrăvii, conducerea Tursib spera să obţină în jur de 30 de milioane de euro. „500 de euro este cam mult, dacă avem în vedere că viitorul Plan Urbanistic General al Sibiului prevede pentru zona respectivă o scădere a procentului de ocupare a terenului de la 40 la 28%. Prin urmare, un astfel de teren nu mai este rentabil pentru dezvoltatorii imobiliari”, aprecia atunci Bogdan Gicu, preşedintele Uniunii naţionale a agenţiilor imobiliare Sibiu.

Obiectivele pe 2011: cu 10% mai mult

Dincolo de relocare, pentru anul acesta, Tursib și-a propus creșterea numărului de pasageri și a capacității de transport, cu 10%. Pentru cel de-al doilea obiectiv, din 31 martie anul acesta vor mai fi date în folosință șase autobuze rulate (alături de cele cinci cumpărate anul trecut). Cele șase autobuze MAN au fost cumpărate prin licitație tot de la Titan Trade, pentru suma de 89.400 de euro, fără TVA. ”Autobuzele sunt din Elveția. Au un rulaj de aproximativ 350.000 de km, dar merg până la un milion de km. Și mai e ceva: elvețienii știu ce cumpără”, a declarat Popa consilierilor locali ai Sibiului.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 13 ani

cat il mai suporta pamantul pe acest individ? pana cand il mai asculta consilieri pe acest individ pensionabil? dar johannis? va spun eu ca criza nu l va mai ajuta in planurile lui de vanzare a actualei autobaze! dupa basescu, pe asta as vrea sa l vad chinuind!
Raspunde

Transira

Acum 13 ani

Si troleibuzele sunt elvetiene ca, deh, eu stiu ce folosesc. Vad ca nu scrieti nimic de promisiunile pompoase privind achizitionarea autobuzelor noi (a, e criza). Studii, studii... Ce s-a ales de Masterplanul pt. transportul public, de Tursib \"Premium\" de studiul Sobis? N-ati zis mai nimic de desfiintarea troleibuzului. Nu ma refer la ecologie ci pur si simplu la furt calificat (retea noua, neamortizata, pagubind bugetul local cu, dupa cum stiti, peste 20 miliarde lei vechi). Aici se adauga si paguba creata prin neachitarea redeventei catre CL Sibiu, asa cum se prevedea in Contractul de concesiune. As fi vrut ca dvs. sa scrieti mai multe pt. ca sunteti tineri bine pregatiti. Am inteles ca n-o puteti face, datorita orientarii politice. Nici eu nu m-am adresat DNA tocmai pt. ca nu cred in justitia basesciana, dar Curtea de conturi poate sa recupereze paguba. Mai \"vorbim\".
Raspunde

pt. 2

Acum 13 ani

Transira, sunt multi copii care comenteaza ca tine. Putini insa au maturitatea si vin cu dovezi si chiar fac ceva. Tu probabil vei ramane la ce stii mai bine si anume la critici nefondate pe net. Bafta multa...
Raspunde

Transira

Acum 13 ani

pt. 3. Sunt multi \"cibieni\" care comenteaza fie din solidaritate cu sefii, fie din slugarnicie (e cazul tau, probabil) fie pur si simplu din plictiseala. Dovezi? Parcurge Hotararile de Consiliu local (intr-una din ele scrie de valoarea neamortizata de 20 mld. ROL). Gasesti si Contractul de concesiune tot pe sibiu.ro Dar tu nu ai nevoie de informatii, desigur.
Raspunde

pt. \"Toma\"

Acum 13 ani

Nu stiu daca dumneata te numesti Toma (asa ai semnat) dar am vazut ca ai multe comentarii pe net, pro-Iohannis. E parerea ta, o respect, cu atat mai mult cu cat scrii corect gramatical. In cazul amintit de mine, nu este vorba neaparat de primar ci de matrapazlacurile directorului Tursib. Sunt postate documente si fotografii pe pagina noastra de net, referitoare la JALNICUL transport sibian. Chiar si inregistrarea unei emisiuni in care am fost invitat impreuna cu dl. Adrian Popa.
Raspunde

dan

Acum 13 ani

minciuna sfruntata domnule popa! fiecare din cele 6 autobuze au peste 700.000 de km,lucru foarte usor de verificat,plus ca fumega mai rau ca un saviem.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus