Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Jumatate din ANL-isti si chiriasii sociali nu isi platesc vara facturile

Din cei aproximativ 600 de chiriași care locuiesc în locuințele ridicate prin programele Agenției Naționale pentru Locuințe și în locuințele sociale ale Sibiului, 250 au devenit restanțieri în vara anului trecut, vârful fiind atins în iulie 2010. În restul lunilor, numărul celor care au restanțe la facturi nu scade sub 150.
Potrivit unui raport al Urbana, ”activitatea de calcul și repartizare a taxelor pentru locuințele sociale și ANL este în continuare o activitate neprofitabilă, datorită numărului mare de restanțieri și a riscului de neîncasare a acestor debite, risc care este suportat de societatea Urbana ”. ”Numărul restanțierilor este constant între 150 și 250. Principala problemă, cea de încasare a facturilor, se înregistrează atât pentru locuințele închiriate, cât și pentru spațiile cu altă destinație”, a declarat Cristian Bucura, directorul Urbana SA, firma Consiliului Local care se ocupă de administrarea imobilelor aflate în proprietatea sau administrarea Sibiului.
În aceste condiții, majoritatea ”clienților” Urbana au de suferit: nu mai departe de toamna trecută, căldura în blocurile ANL a fost distribuită destul de greu, din cauza datoriilor înregistrate de chiriași. Cu toate acestea, o parte din locuitorii blocurilor ANL plănuiesc să își constituie o asociație de locatari. ”Îi vom susține”, asigură Bucura, din a cărui discurs rezultă că o astfel de variantă ar fi o ușurare pentru Urbana. ”Să spunem că se adună datorii de 30.000 – 40.000 de lei la un chiriaș. În cele din urmă, vine executorul, dar nu are ce să execute de la chiriașul cu datorii. Acesta este evacuat, dar datoriile nu mai sunt plătite. Nu mai sunt plătite către Urbana, căci Urbana este nevoită să achite facturile către furnizorii de utilități”, a declarat Cristian Bucura.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Gogu

Acum 10 ani

Astora degeaba le-a dat Statul casa.
Raspunde

me

Acum 10 ani

facturile sunt prea mari asta este realitatea. ma intreb ce salarii au cei de la urbana?
Raspunde

pt me

Acum 10 ani

Ma intreb ce salariu ai tu si cat lucrezi...
Raspunde

eu

Acum 10 ani

degeaba se plang cei de la urbana. Intr-o societate moderna, sa obligi persoanele sa plateasca la comun absolut tot, si sa platesti 400 lei doar ptr apa calda, pe care o ast la robinet o jumatate de ora si este doar pana la ora 10:30 seara, nu este corect. Mariti chiria daca e nevoie, dar creati conditii normale de plata si fiecare sa plateasca cat consuma si atunci va exista responsabilitate. De ce trebuie sa plateasca locatarii pierderile Urbana si apoi sunt acuzati?
Raspunde

Chirias

Acum 10 ani

Au venit iarna si facturi de 700 lei... iar vara media este undeva la 180 lei. Este enorm pentru 2 camere in conditiile in care caldura se furnizeaza aleatoriu, ca pe vremea lui Ceausescu cateva ore dimineata si cateva ore seara fara nici o logica si nici o corelatie cu temperatura de afara De multe ori dau intensiv de trebuie sa stai cu geamul deschis iar peste zi si noaptea trebuie sa pui o aeroterma in priza. Si ca o paranteza la un calcul efectiv facut iarna asta curentul electric pentru incalzirea a 2 camere cu 2 calorifere electrice cu termostat , peste zi si noapatea nu a trecut de 100 lei. Apa calda se distribuie doar peste zi intre orele 06-23. Calda efectiv dimineata vine in jur de 7.30 iar seara daca lucrezi in schimbul 2 cand ajungi acasa iti incalzesti pe aragaz sa te speli. Urbana incaseaza de la fiecare chirias 4 lei/luna pentru a calcula aceste taxe. Este o mare anomalie acolo locuintele sunt administrate de Serviciul de Fond Locativ , chiria se plateste la Directia Fiscala, caldura este furnizata de Energie Termica iar taxele sunt calculate si incasate de Urbana. Toti traiesc de pe spinarea chiriasilor. De ce nu sunt calculate si incasate taxele de catre Servicul de Fond Locativ ? sau de catre Directia Fiscala ?
Raspunde

MOGA

Acum 10 ani

Tarife percepute de catre Energie termica si Urbana in carierul ANL Strand in luna ianuarie 2011: apa calda 30 lei/mc !!!(nu include pretul apei reci 4.3lei/mp), 5.00 lei/mp incalzire locuinta. La un apartament de 55-60mp cu 2 camere si 4 persoane, taxele ajung la 600-700 lei fara curent, telefon, cablu. Sa traim bine!
Raspunde

sile

Acum 10 ani

este brambureala
Raspunde

:((

Acum 10 ani

pacat ca mai sunt si ciumpalaci, cum este cel de la 3 care comenteaza aiurea-n tramvai.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus