Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
1°C

Treizeci de persoane au fost arestate pentru furturi de la inceputul acestui an

 

 Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat, luni, că de la începutul anului s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului furturilor în judeţul Sibiu, peste 50 de persoane fiind reţinute pentru comiterea acestui tip de infracţiune, iar dintre acestea 30 au fost arestate.
Şeful Poliţiei Judeţene Sibiu, Tiberiu Ivancea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, de la începutul anului, în judeţ s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului furturilor, mai ales din locuinţe şi societăţi comerciale, pentru combaterea acestui fenomen fiind iniţiate mai multe acţiuni, transmite corespondentul Mediafax.
"Priorităţile IPJ Sibiu se pliază, în această perioadă, pe cele ale Poliţiei Române privind delincvenţa juvenilă şi infracţiunile contra patrimoniului. Vor fi susţinute şi demarate campanii de prevenire a furturilor din societăţi comerciale şi locuinţe, unde, în prima parte a anului, IPJ Sibiu a cunoscut un trend uşor ascendent. Este vorba de sub unu la sută", a declarat Tiberiu Ivancea.
Potrivit acestuia, pentru combaterea fenomenului, s-a lucrat intens, peste 50 de persoane fiind reţinute pentru furturi, iar dintre acestea 30 au primit mandate de arestare.
Ivancea a anunţat că, în perioada imediat următăoare, împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi societatea de transport în comun din municipiul Sibiu, va începe o campanie de prevenire a furturilor din buzunare şi din genţi.
Potrivit lui Ivancea, se vor face informări către populaţie pe tema furturilor, vor fi mediatizate posibilităţile de prevenire a acestora, se vor distribui pliante, iar în mijloacele de transpont vor fi puse afişe despre furturi.
De asemenea, se va urmări o mai mare conştientizare a pericolului de către populaţie.
"Fiecare trebuie să încerce să-şi protejeze mai bine patrimoniul: maşini, locuinţe, sociatăţi comeciale. În acest domeniu nu există un mod de operare foarte sofisticat, dar se profită de maşini lăsate deschise, neasigurate, bunuri lăsate la vedere", a declarat Ivancea.
El a anunţat intenţia de a realiza o campanie care se adresează persoanelor vârstnice, care locuiesc singure, în comunităţi izolate şi nu au posibilitatea de a se apăra în momentul în care cad victime ale infractorilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus