Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Ofelia Popii: E greu. Ma cam coplesesc cheltuielile

Ofelia Popii a fost nominalizată săptămâna trecută la un nou premiu UNITER. De data aceasta a atras atenţia specialiştilor din toată ţara cu cele opt personaje pe care le interpretează în spectacolul “Felii” de Lia Bugnar. Asta este partea oficială, care se ştia deja. Mai puţin cunoscut este faptul că Ofelia Popii şi-a făcut ultima vacanţă pe litoralul românesc, la Doi Mai, că munceşte pe rupte şi are foarte puţin timp pentru ea sau că a ajuns şi la ea criza economică, mai ales după tăierile de salarii din teatru. Şi nu în ultimul rând, să ştiţi că dacă ar fi obligată să voteze, l-ar alege pe Crin Antonescu. Doar dacă ar fi obligată!

 

Reporter: Surprinsă de nominalizarea la premiile Uniunii Teatrale din România?

Ofelia Popii: Nu este neapărat o surpriză, din clipa în care ştii că juriul este în sală pentru acest lucru, aştepţi rezultatul... Eu cred în acest spectacol şi mă bucur că este apreciat şi de publicul de specialitate.

Rep.: În ultimii ani te-ai abonat la nominalizări UNITER.

O. P.: Am avut norocul şi anul trecut să îmi fie remarcată interpretarea din "Breaking the waves", care este de asemenea un spectacol foarte drag mie.

Rep.: Cum ţi se pare faptul că domnul Ilie Gheorghe va fi premiat în cadrul Galei UNITER pentru întreaga activitate? Ai împărţit scena cu el de sute de ori în “Faust”.

O. P.:  Găsesc că este o decizie foarte bună, Ilie Gheorghe este un actor extraordinar, cu o carieră strălucită în spate. Este înca activ, ştiu că în aceste momente chiar lucrează la o premieră, dar mi se pare foarte important faptul că este premiat pentru ceea ce a creat pâna acum.

Rep.: Crezi că teatrul din Sibiu merita mai multă atenţie la UNITER pentru activitatea din ultimul an?

O. P.: Nu ştiu. Nu prea văd în ce sens.

Rep.:  Pentru tine cum a fost anul 2010 din punct de vedere profesional?

O. P.: Cred ca a fost un an bun. Am avut două premiere importante, am primit o nominalizare Uniter pentru "Breaking the waves" şi am început lucrul la comedia pe care am scos-o acum în 2011, mă refer la "Îmi place cum miroşi". A fost un an bun.

Rep.: Dar personal cum ai trăit în 2010, cu tăieri de salariu, criză economică, proteste prin ţară... Tu cum ai trecut peste problemele de genul acesta?

O. P.: Trec destul de greu peste ele, trebuie să recunosc, mă cam copleşesc câteodată cheltuielile tot mai mari pentru întreţinere şi cheltuielile pentru a trăi pur şi simplu. Lucrând destul de mult, nu am timp să câştig un ban în plus din alte activităţi. Este greu.

 

Rep.:  Dat fiind succesul tău din ultimii ani, te-ai gandit că ai putea face un pas înainte în cariera? Ce ar însemna pentru un actor un pas înainte pornind de la Teatrul "Radu Stanca"?

O. P.: Eu consider un pas înainte fiecare rol nou pe care îl interpretez. Nu cred că aș avea alt loc mai bun pentru o evoluție personală. Mi-aș dori să fac film mai mult. Am jucat în filmul domnlui Silviu Purcărete, film care va avea premiera anul acesta - "Undeva la Palilula" se numște, și mi-ar plăcea mult să am ocazia să repet această  experiență plăcută.

Rep.: Te oprește lumea pe stradă, te felicită, te vorbește? Ți s-a întâmplat să auzi sibieni vorbind despre tine pe stradă?

O. P.: Da, mi s-a întâmplat șI sincer îți spun că imi face placere.

Rep.: Unde ți-ai făcut ultima vacanță, ce destinație turistică ai ales, și ce te-a atras acolo?

O. P.: Anul asta, din păcate, nu am avut o vacanță prea lungă. Am fost pentru trei zile la Bran, la un coleg și mi-a plăcut foarte mult. Anii trecuțI în schimb am fost la mare la "Doi Mai". A fost frumos.

Rep.: Pe cine ai vota dintre Emil Boc, Crin Antonescu şi Victor Ponta? Daca ai fi obligată să alegi pe unul dintre ei?

O. P.: Dacă chiar aș fi obligată să aleg pe unul dintre ei, cred că l-aș vota pe Crin Antonescu, dar nu știu cât este de important să apară acest aspect în ziar.

 

Mă bucură vestea nominalizării, iar primul meu gând se îndreaptă spre echipa de creatori alături de care am construit acest spectacol şi în special spre Lia Bugnar, care mi-a oferit un text extraordinar de frumos şi m-a ajutat să întrupez aceste felii de viaţă. Apoi aş vrea să îi amintesc pe Dragoş Buhagiar, Florin Fieroiu şi Vlaicu Golcea. Mă bucur mult că directorul teatrului a propus acest spectacol. A fost o provocare şi mă bucur că efortul nostru este apreciat atât de critici, cât şi de publicul larg”, Ofelia Popii.

 

 

De pe malul Dunării la Cluj

 

Ofelia Popii este născută în Drobeta Turnu Severin însă a crescut la Arad. În 1995 a absolvit Liceul Teoretic “Moise Nicoară” tot din Arad, iar în 2001 Facultatea de Teatru a Universitătii ”Babeş - Bolyai” din Cluj-Napoca, Secţia Actorie. Între 2004 şi 2005 a fost profesor suplinitor la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu, după care a devenit preparator la Catedra de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu. Cel mai important rol al carierei este Mefisto din “Faust” în regia lui Silviu Purcărete, rol pentru care a şi primit în 2008 premiul UNITER pentru “cea mai bună actriţă într-un rol principal” şi premiul Herald Angel Award în cadrul Festivalului de la Edinburgh.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus