Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Boagiu a invitat investitorii din zona Golfului sa construiasca autostrada Sibiu - Pitesti

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, susţine că instituţia pe care o conduce ar putea fi definită "ca o sugativă de bani europeni" pentru construcţia coridoarelor de transport pan-europene IV şi IX.

"În acest an avem în derulare cel mai ambiţios program de modernizare a infrastructurii de transport din industrie (...). Ne-am putea defini ca o sugativă de bani europeni pentru coridoarele IV şi IX", a spus ministrul la forumul Consiliul de Cooperare al Golfului, organizat la Bucureşti.

Ea a afirmat că pentru finalizarea autostrăzilor de pe coridorul IV şi IX, autostrăzile Comarnic - Braşov şi Tg. Mureş - Iaşi - Ungheni, toate cu o lungime de aproape 870 de kilometri, mai sunt necesari 13,5 miliarde de euro.

Din această sumă, pentru coridorul IX de la Ploieşti la Albiţa (388 km) necesarul este de 1,5 miliarde de euro.

Pentru finalizarea coridorului IV pe calea ferată, în lungime de 800 de kilometri, ministerul mai are nevoie de aproape 8 miliarde de euro, astfel încât lucrările de modernizare să se încheie în 2020.

Printre alte investiţii Boagiu a menţionat proiecte de parteneriat de tip public privat la metrou, centuri ocolitoare, trenuri de mare viteză şi canalul Dunăre - Bucureşti.

Oficialul a invitat investitorii din zona Golfului să investească în construcţia de autostrăzi în România, referindu-se în special la Sibiu-Piteşti, proiect fără sursă de finanţare estimat la trei miliarde de euro şi care va fi realizat prin parteneriat public-privat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 210

Comentarii

2 comentarii

vorbe-n vant

Acum 11 ani

hai s-o vad si p-asta :)))
Raspunde

siby

Acum 11 ani

Bla, bla, bla. Parca am mai auzit-o pe Boagiu si in trecut cu povesti din padurea portocalie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus