Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Aproximativ 800 de sindicalisti protesteaza fata de Codul Muncii, in fata Prefecturii Sibiu

Aproximativ 800 de sindicalişti protestează, vineri după-amiază, în faţa Prefecturii Sibiu, faţă de prevederile noului Cod al Muncii, scandând lozinci împotriva Guvernului şi cerând declanşarea grevei generale, transmite corespondentul Mediafax.

Aproximativ 800 de membri din Sibiu ai Cartel Alfa, BNS şi CNSLR Frăţia s-au adunat, vineri după-amiază, în faţa Prefecturii din Sibiu, ei scandând "Jos Guvernul", "Hoţii", "Unitate", "Grevă generală".
De asemenea, protestatarii au pancarte pe care scrie "SOS Codul Muncii", "«Nu» modificărilor propuse de Guvernul Boc", "«Nu» concedierilor abuzive", "Modificarea Codului Muncii = sclavagism", "Muncă decentă = salarii decente".
"Suntem ceva mai puţini decât vinerea trecută, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne lăsăm. Ei merg înainte şi Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe Codul Muncii, iar noi ne vom mobiliza pentru a merge la mitingul de la Bucureşti. În paralel, continuăm strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale", a declarat Marius Vingerzan, liderul Cartel Alfa Sibiu.
Ideea continuării protestelor a fost susţinută şi de liderul CNSLR Frăţia Sibiu, Dan Pirnoiu.
"Nu încetăm lupta, săptămâna viitoare vor fi centralizate semnăturile pentru greva generală. Vom încerca pe toate canalele, astfel încât acest Guvern să cadă", a declarat Dan Pirnoiu.
La protestul din faţa Prefecturii Sibiu participă şi câţiva reprezentaţi ai sindicaliştilor din Mediaş, unde, spre deosebire de săptămâna trecută, nu s-a mai organizat un miting paralel celui din Sibiu.
Măsurile de ordine sunt asigurate de 40 de jandarmi, iar traficul pe bulevardul central din oraş este restricţionat, două din cele patru benzi ale şoselei fiind blocate.
Protestul este programat să dureze până în jurul orei 17.00.
Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură care va fi dezbătută şi votată în 16 martie.
În urmă cu o săptămână, aproximativ 2.000 de persoane au protestat, în faţa Prefecturii Sibiu, faţă de prevederile noului Cod al Muncii, scandând lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. Atunci, un miting similar s-a desfăşurat în municipiul Mediaş, la acela participând aproximativ 600 de persoane.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

x

Acum 13 ani

tuturor lenesilor le e frica de munca si de schimbare , bineinteles ca un fost muncitor intr-o fabrica de stat va imbratisa cu greu o eventuala schimbare , intruct chiar va trebuii sa munceasca pentru bani...
Raspunde

pt x

Acum 13 ani

esti prost.........atat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus