Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Creste "oferta" de supermarketuri

Cine a crezut ca Sibiul e prea plin de supermarketuri s-a înșelat. După recenta descindere a rețelei Alba Market, vine inaugurarea Lidl, după care urmează schimbările din Shopping City și faza a doua a celuilalt pol de cumpărături, Prima Shopping Center. Supermarketul Lidl, ridicat în prelungirea străzii Mihai Viteazu, ar fi trebuit să fie deja gata la finele anului trecut, conform planurilor inițiale, însă lucrările s-au prelungit. Există însă un mare interes deja pentru cele 20 de locuri de muncă anunțate, pentru care sibienii au trimis deja CV-uri proprietarului german al rețelei de supermarketuri. Supermarketul are o suprafață construită de 1.500 metri pătrați și este amenajat pe un teren de circa 5.300 metri pătrați. Constructorul este firma din Șelimbăr Con-a. Suprafața de vânzare va fi de circa 1.000 metri pătrați, urmând ca restul spațiului să fie rezervat pentru birourile supermarketului. Magazinul va avea 100 locuri de parcare. Lidl face parte din concernul german Lidl & Schwarz Co&KG ce opereaza și hipermarketurile Kaufland și, mai nou, Plus. Grupul Schwarz deține peste 8.000 de magazine. În anul 2009, cele două rețele deținute de LIDL & Schwarz, Kaufland și Plus, au realizat vânzari de aproximativ 1,3 miliarde de euro. Lucrările la magazinul Lidl nu sunt singurele pe care germanii le fac în Sibiu. Recent, primăria Sibiu a eliberat un certificat de urbanism pentru modificări la supermarketul Plus de pe strada Rusciorului.. Aici, proprietarii vor să extindă supermarketul prin crearea unui spațiu de refrigerare și coacere. Dincolo de investițiile grupului german Scwartz, în Sibiu au mai fost anunțat pentru viitorul apropiat alte investiții importante în magazine. Cronologic, urmează modificările din cadrul Shopping City, încă neclare, care se referă în principiu la redesenarea unor magazine existente și aducerea a doi noi mari comercianți internaționali de îmbrăcăminte, C&A și Kik. Investițiile spectaculoase sunt așteptate însă de la cei doi parteneri care au adus la Sibiu Obi. Fondul austriac Ca Immo International, împreună cu partenerul român, Oasis, au finalizat doar prima parte a unui amplu proiect care prevede dezvoltarea unui adevărat pol comercial în zona ieșirii spre Mediaș. Fondul austriac a anunțat pe site-ul propriu că, după inaugurarea obi, proiectul a intrat în faza a doua, care se referă la amenajarea Prima Shopping Center. Austriecii nu dau însă un termen legat de momentul în care va începe construcția noii zone comerciale. Prima Shopping Center va aduna în total investiții de 120 milioane de euro și, potrivit informațiilor dezvăluite până acum, va fi alcătuit dintr-un mall și două ancore, un hypermarket și un magazin de mobilă. Investiții într-un supermarket mai sunt așteptate și de la proprietarii rețelei Alba Market. Firma Grupul de firme Elit Alba Iulia a lăsat de înțeles că Sibiul rămâne interesant pentru deschiderea unei alte unități și după inaugurarea primelor patru magazine proprii aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

1

Acum 13 ani

alte nume, aceleasi produse
Raspunde

Ioana

Acum 12 ani

Nu mai vrem supermarketuri, vrem magazine/ mall-uri de unde iti pot achizitiona haine de calitate- Sibiul duce lipsa de asa ceva, Promenada e un pseudo- mall cu 10 magazine. Daca vrei sa investeti intr-o haina de calitate sau o rochie de ocazie, trebuie, ca si sibian, sa te deplasezi sau la Cluj la unul din mall-uri foarte bine dezvoltate si organizate de acolo sau in capitala, adaugand automat suplimentar costurile transportului. Aceasta este o nisa pe care, din pacate, nimeni nu alearga sa o acopere.
Raspunde

Adrian

Acum 12 ani

Eu zic ca ne altele Ioana nu mall-urile! Probabil ca aceia care au necesitati de genul tau isi permit sa mearga la shopping prin alte locuri asa ca s-a acoperit si nisa despre care vorbeai tu:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus