Duminică,
04.12.2022
Cer Senin
Acum
4°C

Drept la replica. De ce parcheaza magistratii neregulamentar: pentru ca si altii o fac

Săptămâna trecută, la rubrica „Loc de dat cu capul” am relatat (cu imagini) despre modul în care o maşină a Tribunalului Sibiu era parcată aproape de mijlocul intersecţiei bulevardul Victoriei şi strada avocat Ilie Măcelaru. În timp ce tot în faţa Tribunalului, trotuarul era blocat de o altă maşină, dar a Poliţiei sibiene. Biroul de relaţii publice a transmis un drept la replică la acest articol, în care arată că astfel de parcări neregulamentare se datorează parcărilor neregulamentare ale căror autori sunt „profani”. Reproducem în cele ce urmează, integral, textul transmis de Tribunalul Sibiu.

„Cât priveşte informaţiile prezentate în cuprinsul articolului, ţinem să subliniem următoarele aspecte: În faţa clădirii Tribunalului Sibiu sunt postate două indicatoare rutiere de oprire interzisă, un panou prin care se face precizarea „Cu excepţia autoturismelor autorizate” şi există 8 marcaje pe carosabil cu menţiunea „Rezervat”. Toate aceste inscripţionări au fost realizate de reprezentanţii Primăriei Municipiului Sibiu, cei care sunt în măsură să monteze indicatoarele rutiere şi să facă inscripţionările, ca urmare a aprobării primite de instituţia noastră în acest sens. Ca şi o concluzie la cele de mai sus, acele rezervări sunt aprobate pentru autoturismele instituţiei, care dacă nu sunt parcate la prima oră din zi, ulterior acestui moment nu îşi mai găsesc loc de parcare. Apreciem că sunt în culpă ceilalţi cetăţeni care îşi parchează autoturismul deşi nu au acest drept şi nu angajaţii instituţiei noastre care conduc autoturismele instituției, instituţie care a primit aprobare de parcare a acestor autoturisme. O altă situaţie este aceea că aceste autoturisme deservesc instanţele de judecată iar părăsirea locului de parcare în timpul zilei generează o stare de lucruri de maniera celor constatate în fotografiile redate de dumneavoastră în ziar. Am făcut nenumărate solicitări scrise Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu precum şi Primăriei Municipiului Sibiu pentru a lua măsurile necesare de respectare a semnificaţiei celor două indicatoare şi a celorlalte menţiuni, dar rezultatul este cel pe care l-aţi constatat dumneavoastră prin fotografiile publicate. Sigur ne-am simţi onoraţi dacă demersurile noastre ar fi însoţite de constatările dumneavoastră, în sensul respectării dispoziţiilor legale stabilite prin semnele de circulaţie, panoul postat şi inscripţionările de pe carosabil”, se arată în documentul transmis de Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice al Tribunalului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus