Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Ridicarile auto trec in subordinea Pietelor

Autospeciala pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar va trece din subordinea Serviciului de administrare a domeniului public în ograda nou înființatei societăți SC Piețe SA Sibiu, din motive ”de dinamizare”. De la 1 aprilie, pe lângă polițiștii locali, cei de circulație și inspectorii Serviciului de adminnistare a domeniului public, de ridicarea mașinilor parcate neregulamentar se vor ocupa și agenții constatatori ai SC Piețe SA Sibiu.
Modificarea este prevăzută într-un proiect de hotărâre supus dezbaterii publice. Proiectul nu prevede modificări de conținut Regulamentului existent pe această temă, cu excepția faptului că încredințează activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor staționate neregulemanter societății Piețe SA, al cărei acționar unic este Consiliul Local Sibiu. Modificarea propusă de la 1 aprilie 2011 include și schimbarea spațiului de depozitare. Astfel, de la 1 aprilie, mașinile ridicate pentru parcare neregulamentară nu vor mai fi depozitate în spatele actualei baze a Tursib, ci într-o parcare amenajată în cadrul Târgului Obor. Cuantumul ”amenzilor”, ce vor fi denumite în continuare ”taxa specială încasată de SC Piețe Sibiu SA”, rămân neschimbate: 150 de lei ridicarea mașinii, 150 de lei transportul acesteia și alte 200 de lei pentru fiecare zi de depozitare.

Se anunță ”extinderi”

Potrivit proiectului de hotărâre, schimbarea instituției care coordonează activitatea de ridicare a mașinilor se impune ”având în vedere necesitatea dinamizării și extinderii activității de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor și vehiculelor de orice fel oprite sau staționate neregulamentar pe domeniul public și privat al municipiului Sibiu, pentru o mai bună fluidizare a traficului rutier, facilitării accesului la obiectivele de interes public, decongestionării drumurilor publice în municipiul Sibiu”.
Valoarea bunurilor pe care le va primi în administrare, cu această ocazie, SC Piețe Sibiu SA, este de peste 420.000 de lei (362.000 de lei valorează autospeciala). Pentru aceste bunuri, redevența anuală plătită de SC Piețe Sibiu SA către Municipiul Sibiu (proprietarul bunurilor) va fi de 9033,1 lei pe an.

Activitate de un an și jumătate

Ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar în Sibiu a început la 1 iulie 2009 când utilajul de ridicat a fost achiziţionat şi şi-a început activitatea. Costurile utilajului de ridicat, al sistemelor de prindere şi al asigurărilor au fost de 396.261 de lei, valoare fiind amortizată încă de anul trecut. Suma totală încasată ca taxe de ridicare, transport şi depozitare în perioada 1 iulie 2009 –noiembrie 2010 a fost de 434.300 de lei, numărul autovehiculelor ridicate în acea perioadp fiind de 1054. Un număr de 17 autovehicule au rămas în spaţiul de depozitare nerevendicate, o parte din acestea fiind deja trecute în proprietatea municipiului, conform legislaţiei, informează rerpezentanții administrației locale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

34 comentarii

un sibian

Acum 11 ani

se misca foarte greu masina voastra minunata si nu \"curata\" locul exact acolo unde trebuie - daca ar fi cu adevarat interesati ar putea ridica o masina de la farmacia 24 la fiecare 5 min. - evident NUMAI dintre cele parcate neregulamentar...dar nu vor!!!
Raspunde

IONUT

Acum 11 ani

DAR MAIDANEZII AGRESIVI DE CINE APARTIN? CINE TREBUIE SA II RIDICE? PRIMARIA VAD CA NU SE MISCA. RUSINE SIBIU!
Raspunde

IONUT

Acum 11 ani

DAR MAIDANEZII AGRESIVI DE CINE APARTIN? CINE TREBUIE SA II RIDICE? PRIMARIA VAD CA NU SE MISCA. RUSINE SIBIU!
Raspunde

@ IONUT

Acum 11 ani

Mai du-te bah cu maidanezii tai agresivi si impusca-te! Auzi, sa-i ridice, de parca ar fi obiecte neinsufletite ca tine. Poate pe tine ar trebui sa te ridice, fascistule!
Raspunde

@ IONUT

Acum 11 ani

de ce nu te intorci tu in Oltenia sau de unde vei fi venit?
Raspunde

6

Acum 11 ani

inca o data poza confirma faptul ca nu se ridica DECAT AUTOMOBILELE DE LUX.
Raspunde

Marius

Acum 11 ani

da\' poate te musca pe tine vre-un maidanez si atunci sa te aud bai cel de la ora 12:35:16.....Daca iubesti asa mult maidanezii, de ce nu ii iei tu frumusel acasa si sa nu ii mai vedem pe strazi. Va place sa ii hraniti pe strazi, dar sa va asumati o raspundere si sa ii aveti tot timpul de grija unui animal nu va \"bagati\"......Si eu consider ca ar trebui facut ceva cu acesti caini maidanezi (care apropo... nu sunt sterilizati, ca in unele locuri au inceput sa se inmulteasca) asa ca.... s-ar putea sa fi in minoritate mai cel de la ora 12:35:16, ca nume vad ca nu ai... sau e prea greu sa scrii. Ti-e frica sa nu iti scrantesti mana?!?!
Raspunde

curiosu\'

Acum 11 ani

Sunt curios ce personal de specialitate au pentru ridicari?? Oricum e o afacere buna ptr. pietari avand in vedere ca Domeniul public a recuperat investitia intr-un an, iar redeventa platita pe an de pietari este de doar 25% pentru un utilaj deja achitat in intregime.
Raspunde

io

Acum 11 ani

ca sa ridicati o masina, pentru inceput asigurati locuri de parcare. explu piata rahovei, locatarii din aceasta zona unde pot parca masinile, sunt blocuri cu cate 8 etaje. de ce cei care sunt \"bijnitari\" in piata nu isi parcheaza masinile in piata?
Raspunde

unul suparat rau

Acum 11 ani

Ridicarile de masini se fac ABUZIV si fara respectarea legilor in vigoare (OUG 195/2002; HG 1391/2006; HCL Sibiu 210/2001; HCL Sibiu 386/2005; HCL Sibiu 383/2010; HCL Sibiu 103/2011). Mi s-a ridicat masina din PARCARE dupa ora 22 pe motiv ca nu aveam tichet de parcare corespunzator (DUPA ORA 18 NICI NU MAI E NEVOIE DE NICIUN TICHET). Ca sa imi recuperez masina nu am putut sa contest Procesul Verbal si a trebuit sa achit 500 de RON! (nerespectandu-se astfel OG 2/2001 care prevede dreptul la contestatie). Am fost tratat ca un infractor la \"Biroul\"(ce pompos! - de fapt e o un container, conform HCL 103) de ridicari auto\". Ne vedem la Tribunal, iar daca se face dreptate mergem la CEDO!!!!!!! Intrebare pt consirierii locali: pe ce baza au stabilit tarifele de 150 RON pt ridicare auto, 150 RON pt. transport si 200 RON taxa de depozitare pe zi!!!(avand in vedere ca salariul minim este 600 RON pe luna). Asta e o hotie curata care nu TREBUIE TOLERATA!!! JOS MAFIA!!!
Raspunde

catalin

Acum 11 ani

mi-a fost ridicata masina din parcare cu plata pe motiv ca a fost expusa la vanzare.am venit in Sibiu ca turist la festivalul de teatru.1. mi se pare o tampenie ca trebuie sa cunosc toate hotararile consililui local. 2. mi s-a parut abuziva ridicarea masinii atata timp cat era in parcare cu plata si nu incurca traficul, daca am gresit platesc amenda. cred ca lipseste cu desavarsire cultura in celebra capitala culturala
Raspunde

pt. brasoveanul Catalin

Acum 11 ani

Prietene, ai vizitat un oras condus de mafioti si locuit de idioti, asa ca musai sa suporti consecintele!Poate ca asa o sa-l apreciezi si tu pe Scripcaru al vostru la justa lui valoare...
Raspunde

YOU

Acum 11 ani

\"Sa-mi suga***in Johanes!\" noua injuratura la moda - da mai departe.
Raspunde

sunteti niste canalii

Acum 10 ani

Tembelii astia sunt mai prosti ca noaptea. cu ajutorul taximetristilor ridica masini. ieri am lasat masina parcata pe ghibu langa phoenix si cand sa ma intorc masina disparuse. 1.sa anunte ridicarea masinii au pus un stalp care e mobil il poti muta foarte usor cu mana. 2.consiliul local ar trebuii sa isi faca treaba si sa semnalizeze statiile de taxiu cum trebuie si nu cu panouri care is puse aiurea si sunt in engleza, nu toata lumea stie engleza. 3. baietii de la ridicari nici maxar nu stiu sa intocmezez un act. asa ca ne vom vedea in tribunal
Raspunde

mai mai

Acum 10 ani

nici odata in tara asta nu au fost atitea abuzuri la proprietatea privata Ati inebunit dea binelea edililor ,politistilor si toti cei ce va ocupati de parcarea si rinicarea masinilor SomatiI pe cel ce a parcat neregulamentar ca o data[CINDVA ASA SE PROCEDA] cu amenda in parbriz amenda sa fie modica SI SA SE PLATEASCA in48 de ore la primarie OAmeni nebuni ce ati hotarit nu esta bine. Intro zi unul frustat ptr ridicarea masini o sa faca omor siatunci sa vezi dandana .poate odat sa erupa si opinia publica care sa saturat de nevoile create de voi FITI MAI APROAPE DE POPOR
Raspunde

masina ridicata

Acum 10 ani

A contestat cineva ridicarea masinii? Nu am primit niciun proces verbal. Cum se procedeaza sa ne putem recupera banii furati?
Raspunde

nicu

Acum 10 ani

O MARE HOTIE, O VANATOARE DE MASINI, O MARE EXCROCHERIE LA MISLOC. FIRMA PRIVATA.......HOTI......... IERI ADICA IN 13.01.2012 AM VAZUT CU RIDICAU O MASINA DIN RONDOUL DE PE M.VITEAZU CARE ERA PARCATA PE TROTUAR. INTR-UN TIMP RECORD 2 MIN. SI 43 DE SECUNDE, ASA CA CE SA VA SPUN BIETUL OM INTRASE CRED SA PLATEASCA CEVA PE LA O INSTITUTIE. CRED CA ESTE UN MARE ABUZ, IAR AMENDA ESTE ENORMA 5 MIL, STIIND FAPTUL CA MEDIA SALARIULUI ESTE DE 8 - 10 MILIOANE. CE FACI RAMAI FLAMAND 3 LUNI PANA ITI REVI DIN PUNCT DE VEDERE FINANCIAR. DAR STITI CE ESTE CURIOS, UNELE MASINI RIDICATE LA PILOSI SUNT RESTITUITE CU SCUZELE DE RIGOARE SI FARA SA PLATEASCA NIMICA, DOAR FRAIERII PLATESC. HOTIE FRATILOR PE FATA ......................
Raspunde

maria

Acum 10 ani

Mie mi-au ridicat masina, dintr-o parcare in care nu era parcata nici o masina, la orele 20.00 sambata seara ce sa mai spun...... Abuz din partea firmei de ridicat.................. Sa va ajute Dumnezeu, oameni fara frica lui dumnezeu.........am ramas cu familia cu copii mici in strada......... Rog pe cei care citesc, daca ma pot ajuta, cu sfaturi pt. a putea contesta acest abuz.
Raspunde

@ maria

Acum 10 ani

o solutie este sa nu mai votezi cu sasul, deoarece ridicarea abuziva a masinilor a fost initiativa lui personala si acum vrea sa mai aduca o masina de ridicat, ca sa poata salta dublu! da firma Piete SA in judecata, in solidar cu Primaria Sibiu (contestatie).
Raspunde

VARGA STEFAN VALENTIN

Acum 10 ani

NETEMEINIC NELEGAL.......FAPTE PENALE....... VERIFICATI 61/117/2011 DOSARUL....18.11..2011 CURTEA DE APEL CLUJ DEFINITIV SI IREVOCABIL....PUTERE DE LUCRU JUDECAT...? 21.05.2012 VSV
Raspunde

Adrian Costache

Acum 10 ani

Asta e cea mai mare hotie posibila . Se speculeaza la maxim lipsa infrastructurii in ceea ce priveste locurile de parcare de catre mafie. Masinile se ridica chiar daca nu incurca traficul . In ce baza s-a stabilit amenda de 500 ron tinand cont ca salariul minim pe economie e 600 ron. Daca nu ai bani sa te duci sa ridici masina in aceeasi zi mai pun 200 de ron. Jos hotia ! Ne vedem la tribunal!
Raspunde

O masina de \"handicapat\",

Acum 10 ani

Audi A6, care are autocolantul specific persoanelor cu handicap lipit pe parbriz, e parcata pe primul loc pentru handicapati de pe str. Gheorghe Lazar, de dimineata pana seara. Ma-ntreb ce handicap o fi avand unul care-si permite A6, nedotat cu comenzi specifice handicapului locomotor. O fi handicap psihic? Nu, ca pentru ala se retrage dreptul de a conduce masina. O fi handicap \"made in Sibiu\"? Posibil. Un lucru e cert: are si un autocolant cu \"Hotel Am Ring\". Cred ca asta-i adevaratul \"handicap\" - consilier PDL sau din familie.
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

este si normal sa ridice toate masinile care nu parcheaza corect, ca in tara asta nu exista civilizatie. Mai ales cei care au masin mari si tari BMW MERCEDES AUDI care se cred ca poate sa parcheze unde vor ei. Chiar credeti ca daca ari fi un alt primar in sibiu nu ari face la fel . In München de exemplu se ridica pe zi aproximativ 200 de masin. Si acolo costa o ridicare 280 euro, si nemti sunt de 100 de ori mai civilizati de cat romani.
Raspunde

Pentru \"un sibian\"

Acum 10 ani

Educatia se poate face si numai cu amenda; nu trebuie neaparat ridicata masina; mai ales cand nu incurca circulatia! Iar in Germania platesti dublu ca sa-ti recuperezi masina in conditiile in care castigi de 10 ori mai mult!
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

Mai lasa-ne asta cu educatia si cu comparatiile cu Germania!Daca ai cistiga ca in GERMANIA nu cred ca ar fi o problema.Tie ti se pare normal ca un om care cistiga 8 mil. pe luna sa plateasca 5mil.amenda?
Raspunde

sibiu

Acum 10 ani

Care sunt costurile unei masini de ridicari 2mil.PENTRU CE?Daca te duci sa o ridici dupa o jumatate de ora tot atit platesti,te taxeaza pentru o zi intreaga.E NORMAL DOMNULE EDUCATIE?
Raspunde

Veta

Acum 10 ani

In parcarea din fata cinema Arta exista TREI MASINI (doua Audi A4 si un Golf) care au in geam o hartie cum ca apartin Politiei. Una din masini e condusa de o coafeza. Nu va mai lamentati, traiti intr-o tara de cocalari.
Raspunde

radu

Acum 10 ani

Mie mi-au luat masina azi si la insistentele mele ca vreau acum procesul verbal au chemat un nene \"agent\" adormit si foarte mahmur care sa apucat sa complecteze atunci procesul verbal de ridicare pe care trebuia sa il complecteze la fata locului si de emotii sau alcool a uitat ca tre sa fie semnat si de un martor asistent...... asa ca in conformitate cu legea ar trebui sa se anuleze procesul verbal dar sa vedem ce spune instanta. de acum am hotarit cu un coleg de servici sa ne legam masinile intre ele sau sa cumparam o rabla sa turnam in ea ciment si sa o ducem sa vedem cum o pot lua cei de la parcari
Raspunde

@radu

Acum 10 ani

daca johannis nu reuseste sa-ti ridice maasina esti obligat sa le sugi *** la primii 10 trecatori , cel putin asa stipuleaza hotararea primariei.
Raspunde

@radu

Acum 10 ani

daca johannis nu reuseste sa-ti ridice maasina esti obligat sa le sugi p0uLA la primii 10 trecatori , cel putin asa stipuleaza hotararea primariei.
Raspunde

alt sibian

Acum 10 ani

suma platita ptr. ridicare este de 500 lei dintre care 200 lei este depozitarea ptr. o zi , dar daca masina sta la ei citeva ore ,de ce platim o zi? oare restul de bani nu sunt bani necuveniti? de ce nu primim si noi un deviz cu costurile unei ridicari sa stim ce platim cum ar fi legal deci este o excrocherie a primarie de a lua citi mai multi bani de la populatie si din cele ce se vorbeste in sibiu este faptul ca in spatele acestei excrocherie sunt niste oameni ai primariei
Raspunde

#

Acum 10 ani

A fost cumparata a doua platforma de ridicat masini, cica pentru microbuze si masini mai mari. De cate ori o vad, transporta doar masini mici.
Raspunde

jhon

Acum 9 ani

Mie mi-au ridicat-o in 3 minute si am ajuns linga ei puteau sa o lase si sa platesc mai putin , nu era necesar sa o mai duca la tursib
Raspunde

...

Acum 8 ani

MOOOOOOOIEEEEE PIETE SA
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus