Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Peste 500 de infectii intraspitalicesti au fost inregistrate, anul trecut, in judetul Sibiu

Peste 500 de infecţii intraspitaliceşti au fost înregistrate, anul trecut, în judeţul Sibiu, mai mult de jumătate dintre aceste cazuri fiind semnalate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Simona Berariu, în anul 2010 s-au înregistrat, în judeţ, 506 cazuri de infecţii intraspitaliceşti.
"Infecţiile nosocomiale (intraspitaliceşti - n.r.) constituie o problemă de sănătate publică, fiind cuprinse în programele naţionale de sănătate. În judeţul Sibiu au evoluat, în cursul anului trecut, sub formă de cazuri sporadice sau mici focare, cu maxim trei cazuri, fără a necesita intervenţia DSP pentru investigaţii şi aplicarea de măsuri antiepidemice", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, dr. Simona Berariu.
Potrivit sursei citate, peste 50 la sută dintre cazuri - 262 de infecţii - au apărut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Fenomenul este considerat "firesc" de către reprezentanţii DSP, care spun că, în această unitate, "rulajul este foarte mare şi cazuistica foarte diferită".
La Spitalul Municipal Mediaş au apărut 37 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, la Spitalul de Psihiatrie - 34, la Spitalul de Pediatrie - 18, la Clinica Polisano din municipiul Sibiu - nouă, la Spitalul din Agnita - cinci, iar la Spitalul CFR - unu.
Singurele unităţi spitaliceşti din judeţul Sibiu la care nu s-au înregistrat infecţii intraspitaliceşti au fost Spitalul din Cisnădie şi Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu.
Potrivit Simonei Berariu, germenii cei mai frecvenţi au fost Escherichia colli, Enterobacter, Stafilococ auriu hemolitic (rezistent la Oxacilina), Klebsiella şi Proteus, iar secţiile cele mai afectate au fost cele cu risc epidemiologic crescut: ATI, Chirurgie şi Obstetrică-Ginecologie.
Cele mai frecvente cauze ale apariţiei infecţiilor intraspitaliceşti au fost infecţiile respiratorii, plăgile chirurgicale şi infecţiile urinare.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus