Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

VIDEO: Tinerii snowboarderi au sfidat gravitatia

14 tineri snowboarderi din România, Cehia, Austria, Slovacia și Germania au exemplificat perfect de ce sporturile de iarnă sunt considerate extrem de spectaculoase, la Transilvania Rookie Fest, prima competiție internațională de snowboard destinată copiilor ce încă nu au împlinit 18 ani organizată în România.
Transilvania Rookie Fest face parte din campionatul Protest Rookie Fest, ce reunește mai multe concursuri desfășurate în Italia, Andorra, Cehia, Australia, Chile și, de curând, România. Transilvania Rookie Fest este cotat cu două stele în sistemul de punctaj al Federației Internaționale de Snowboard iar câștigătorii acestui concurs au primit o invitație all-inclusive la finala competiției ce se va desfășura între 6 și 10 aprilie în stațiunea austriacă Ischgl. Concursul a fost organizat la Arena Platoș.
După o serie de antrenamente, pentru a face cunoștiință cu obstacolele gândite în fun-parkul de la Arena Platoș de Martin Freinademetz, Andy Fazekas și echipa Ninjaz Parkdesign, concurenții au trebuit să treacă prin patru manșe pentru a impresiona juriul. Cei trei snowboarderi care au jurizat competiția au urmărit, în primul rând stilul fiecărui concurent iar apoi spectaculozitatea elementelor acrobatice. Deși niciunul dintre concurenți nu a împlinit încă 18 ani, n-au arătat nici cel mai mic semn de teamă în fața kickerelor și wallride-ului, înalte de câțiva metri, și au executat rotiri, rostogoliri prin aer, fără nicio emoție. „Cred că România are un viitor în sporturile de iarnă pentru că în țară apar tot mai multe stațiuni de ski și snowboard. Ne dorim să creștem nivelul tinerilor snowboarderi din România și sunt convins că în timp vor deveni la fel de buni ca cei din străinătate. Tocmai din acest motiv am ales să găzduim Transilvania Rookie Fest, pentru tinerii pasionați de snowboard”, spune Martin Freinademetz, organizatorul acestei competiții.
Concurenții au fost împărțiți în două secțiuni, Rookies și Grooms. Rookies sunt considerați snowboarderii născuți între 1.01.1993 și 31.12.1995 iar Grooms cei care s-au născut după 1 ianuarie 1996. Fiecare secțiune a avut câte două grupe, fete și băieți. Iar cehii și austriecii și-au împărțit frățește locurile I la toate aceste categorii. Locul I la principala categorie, Rookies băieți, a fost împărțit de doi concurenți, ambii având punctaj identic la finalul celor trei manșe. Pe lângă sejurul all inclusive la Ischgl, organizatorii și partenerii lor au mai oferit o excursie de patru zile în Tirol cu ski pass inclus și diferite echipamente de profil, kituri pentru avalanșă, etc.

    

O dată cu încheierea Transilvania Rookie Fest, sezonul de ski se încheie în complexul Arena Platoș. Complexul a fost deschis în luna decembrie a anului 2010, numără cinci pârtii și patru instalații de transport pe cablu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

octaedru

Acum 13 ani

bravo baieti, toata admiratia pentru ce ati facut s ce mai vaeti de gand!!!
Raspunde

costel

Acum 13 ani

respect !
Raspunde

multiedru

Acum 13 ani

cu toata sfidarea, in final castiga gravitatia.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus