Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

„Mädchen in Uniform” prezentat de Centrul Cultural German

 

Centrul Cultural German Sibiu, Lectoratul DAAD al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu și Academia Evanghelică Transilvania organizează o nouă seară de film, în cadrul seriei de filme cu prelegeri „Îngeri, hoinari şi femei fatale”. Seria de filme iniţiată anul trecut continuă și pe parcursul anului 2011, iar de data aceasta  Centrul Cultural German va prezenta filmul „Mädchen in Uniform/Fete în uniformă” (1958). 
„Fete în uniformă” este o prelucrare a filmului cu acelaşi nume din anul 1931, şi prezintă o tânără în rolul unei fete de viță nobilă, într-un internat cu reguli foarte stricte. O lume dominată de ordine și disciplină, o lume marcată de o conducere autoritară în care rolul tradițional al femeii este clar definit. Când în această lume se ivește iubirea, ea aduce şi un şir nesfârşit de conflicte. 
Romy Schneider a fost un idol al cinematografiei germane la începutul celei de-a doua
jumătăți a secolului XX. Schneider reușește împreună cu Lili Palmer și sub regia lui Géza von Radványi, să transpună spectatorul, în Prusia anului 1910. 
Prin intermediul unor filme de referință din domeniul filmului german,  publicului îi sunt prezentate figuri celebre ale marelui ecran, de la Marlene Dietrich până la Fatih Akin.
Filmul va fi prezentat joi, 7 aprilie, de la ora 18:00 (str. G-ral Magheru nr. 4). „Mädchen in Uniform” nu este recomandat minorilor sub 12 ani. Intrarea este liberă.
 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

octogon

Acum 12 ani

chiar pentru Academia Evanghelica nu e filmul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus