Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Cea mai mare locomotiva din Sibiu, catre Cartea Recordurilor pentru cea mai mare pictura

4,5 metri înălțime pe 20 de metri lățime. Atât măsoară ”Prințesa” lucrarea tânărului artist sibian Alexandru Bunescu. Este o reproducere în mărime naturală după cea mai mare locomotivă care a circulat pe teritoriul României în perioada interbelică. Locomotiva – asamblată în România după un model american din 1889 – se află, acum, la Muzeul locomotivelor cu abur din Sibiu, loc unde a și fost pictată de către Bunescu.
Pastelul pe pânză este realizat din 32 de panouri, iar valoarea lucrării este aproximată de casa de licitații Artmark între 50.000 și 60.000 de euro. De altfel, casa amintită va și scoate la vânzare lucrarea în cadrul Licitației de Postmodernism și Artă Contemporană, programată la București pentru săptămâna viitoare, pe 13 aprilie.
Pentru lucrarea imensă, potrivit celor de la Artmark, au fost demarate procedurile de înregistrare în Cartea recordurilor pentru cea mai mare lucrare de artă pusă în vânzare prin intermediul unei case de licitații.
” Alegerea de a o ilustra la scară 1:1 este motivată  de către artist prin libertatea pe care suprafaţa amplă i-o acordă pentru a se concentra asupra detaliilor. Bunescu încearcă să surprindă echilibrul proporţiilor şi monumentalitatea acestui model vechi de locomotivă, dar şi aspecte ale degradării sale fizice, subliniind respectul faţă de trecut şi conştientizarea schimbării, ca aspect caracteristic al vieţi”, arată cei de la Artmark într-un comunicat de presă. Reprezentanții casei de licitații vor expune lucrarea timp de câteva ore în Sala Constanţa de la J.W. Marriott Bucharest Grand Hotel, în cursul zilei de vineri, 8 aprilie. După aceasta, lucrarea va fi depanotată.
Alexandru Bunescu este student la Facultatea de arte plastice din Cluj Napoca. Născut în 1988, Alexandru Bunescu a avut primul vernisaj în 2004, la Galeria Preludiu din Sibiu. De atunci, activitatea sa expozițională este în continuă creștere, numai în 2010 Alexandru Bunescu vernisând două expoziții personale.

Foto: www.artmark.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

un sibian

Acum 13 ani

pasi mici dar foarte importanti spre normalitate...FELICITARI!!!
Raspunde

un frate

Acum 13 ani

sa fim mandrii ca e de-al nostru
Raspunde

nicu

Acum 13 ani

bravo fra,suntem mandrii de tine
Raspunde

Simion Barnutiu

Acum 13 ani

Felicitari!! Succes cu licitatia! Multa sanatate, inspiratie si putere de munca!
Raspunde

Bunescu Alexandru

Acum 13 ani

Va multumesc pentru cuvintele de incurajare!
Raspunde

un om

Acum 13 ani

Il cunosc pe Bunescu si sunt mandru ca dezvoltarea lui profesionala pe plan artistic este tot mai vizibila in spatiu mioritic. Felicitari
Raspunde

fam. Raulea, Hadar

Acum 13 ani

Felicitari, mult succes pe viitor!!!!!
Raspunde

Anamaria

Acum 13 ani

Felicitari! Bafta multa in continuare!
Raspunde

2na silagi

Acum 12 ani

Bravo celor ce ingrijesc colectia BPT pentru alegerea facuta la romanul Cazul Magheru al lui M.Drumes care are ca supracoperta un detaliu din Printesa; abia astept sa ajung la Sibiu, la Muzeul locomotivelor cu aburi!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus