Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Fanii “Twilight" sunt atrasi de Sighisoara si Bran

Cetatea medievală a Sighişoarei şi Castelul de la Bran au fost incluse într-un Top 10 al celor mai populare destinaţii turistice pentru iubitorii de vampiri.

Editorii site-ului linternaute.com îşi invită cititorii să pornească pe urmele, fictive sau nu, ale vampirilor celebri din Europa de Est, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Vampiri şi mlaştini - Legendele despre vampirii din oraşul New Orleans, din statul american Louisiana, par a fi în acelaşi timp reale, dar şi fictive. De la cazul contelui de Saint-Germain, se pare că în anii 1880, o serie de creaturi ciudate cu puteri divine şi o longevitate ieşită din comun a locuit în acest oraş american de pe malul fluviului Mississippi. Această legendă a fost întreţinută de scriitoarea Anne Rice, care a luat ca punct de plecare oraşul New Orleans din secolul al XVIII-lea pentru a scrie o saga cu vampiri ce s-a bucurat de un mare succes - "Interviu cu un vampir" -, adaptată ulterior şi pentru marele ecran. Multe situri turistice sunt în prezent asociate cu aceste creaturi ale nopţii, în special în cartierul francez din New Orleans, în care domină rafinata arhitectură creolă.

Sighişoara, oraşul natal al lui Dracula - În Sighişoara, oraş medieval din Transilvania, s-a născut prinţul Valahiei din secolul al XV-lea supranumit "Draculea". Poreclit "Vlad Ţepeş" pentru că avea reputaţia de a fi deosebit de crud cu duşmanii săi, acest prinţ român s-a aflat la originea personajului legendar Dracula creat de scriitorul Bram Stoker. Din 1431 până în 1436, tânărul Dracula a trăit primii săi ani alături de tatăl său, Vlad Dracul, în centrul istoric al Sighişoarei, înscris în prezent în patrimoniul mondial UNESCO. Dominat de colina pe care se află străvechea Cetate, vechiul oraş a ştiut să-şi păstreze aspectul de fortificaţie medievală, reprezentând astăzi un încântător ansamblu de arhitectură civilă şi militară din Evul Mediu.

Castelul lui Dracula din România - În secolul al XV-lea, prinţul Valahiei, cunoscut ca "Vlad Ţepeş" sau "Draculea", este luat prizonier de turci şi închis în turnul Castelului Bran, în inima Munţilor Carpaţi din România. Acest monument naţional din centrul României aparţine familiei de Habsburg, însă poate fi vizitat de turişti. Aceştia apreciază mai ales "Sala Bram Stoker", în care este expusă istoria voievodului şi prinţului Vlad Ţepeş, aflat la originea personajului Dracula. Vizitatorii pot să încerce să experimenteze ce a simţit Dracula când a fost închis în castel, dacă decid să petreacă noaptea în apartamentul amenajat în acel turn.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Adrian

Acum 12 ani

Deci sunt tampiti :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus