Marţi,
04.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

Trupa Lacuna Coil concerteaza la ARTmania 2011

Trupa rock italiană Lacuna Coil va concerta pe 13 august în cadrul celei de-a şasea ediţii a festivalului ARTmania de la Sibiu, care se desfăşoară în perioada 8 - 14 august, informează organizatorii.

Lacuna Coil va cânta în aceeaşi zi cu Republica şi Sonata Arctica pe scena din Piaţa Mare din Sibiu.
Lansarea albumului "Shallow Life" (2009), produs de Don Gilmore (Linkin Park, Pearl Jam) şi înregistrat în celebrele NRG Studios din Los Angeles, a însemnat pentru Lacuna Coil atât cea mai bună intrare în topul Billboard, cât şi cel mai bun debut din SUA în acest top pentru Century Media Records, ajungând în Topul 200 Billboard direct pe locul 16.
"Shallow Life" a ajuns pe cele mai înalte poziţii şi în topurile din Italia, Australia, Marea Britanie, Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Spania, Elveţia, Austria, Grecia şi Japonia. Trupa şi-a asigurat prezenţa în paginile celor mai bune reviste de muzică, precum Kerrang! şi Big Chesse în Marea Britanie, Hard Rock în Franţa, pe coperţile revistelor XL şi Vanity Fair din ţara lor de origine, Italia, dar şi în cele mai cunoscute reviste din lume, Metal Hammer, Rolling Stones şi Rock Sound.
Debutul formaţiei pe piaţa muzicală din America a fost în 2001, cu albumul "Unleashed Memories", dar Lacuna Coil a atins culmile succesului cu "Comalies" în 2002. În 2004, Lacuna Coil a devenit o trupă faimoasă prin participarea la festivalul Ozzfest alături de trupe precum Disturbed, System of a Down şi Ozzy Osbourne.
Cel de-al patrulea album de studio "Karmacode" a intrat direct pe locul 28 în prima săptămână de la lansare în topul Billboard 200 din SUA, pe locul al doilea în topul albumelor rock din Marea Britanie, precum şi în topurile muzicale din Italia, Germania, Austria, Franţa, Spania, Grecia, Finlanda, Olanda şi chiar în Emiratele Arabe Unite. Peste 40 de reviste şi ziare din întreaga lume, incluzând Metal Hammer, Rock Sound, Revolver, Rolling Stone, Rock Hard şi Scream au avut Lacuna Coil pe copertă.
După succesul enorm avut la Ozzfest în 2006 şi după participarea triumfătoare la câteva festivaluri prestigioase din Europa, precum Download Festival, Graspop, Rock Im Park şi Rock Am Ring, trupa a continuat cu un turneu sold out în SUA, alături de Stone Sour şi Rob Zombie. Totodată, în 2008, trupa a finalizat primul DVD - "Visual Karma (Body, Mind and Soul)", înainte de a pleca în turneu în Europa, şi a început înregistrările pentru cel mai nou album al trupei - "Shallow Life".
În 2011, Lacuna Coil va merge în Elveţia, la GreenField Festival, în iunie, unde va cânta pe aceeaşi scenă cu Apocalyptica, System of a Down, Disturbed şi Bullet For My Valentine, apoi la Sonisphere în Los Angeles, unde va concerta alături de Iron Maiden şi Arch Enemy, în iulie, urmând ca în august să sosească la ARTmania Festival.
Biletele şi abonamentele pentru ARTmania Festival 2011 pot fi achiziţionate din reţeaua magazinelor Diverta şi Eventim (Germanos, Cărtureşti etc.) şi online, de pe shop.artmania.ro, eventim.ro şi www.myticket.ro.
Organizatorii anunţă că perioada de presale III se prelungeşte până la sfârşitul lunii aprilie, abonamentele pentru festival costând 110 lei, în timp ce biletele pentru fiecare zi din Piaţa Mare au preţul de 70 de lei. Accesul în spaţiile festivalului este permis posesorilor de brăţări ARTmania, valabile în zilele respective, obţinute în urma preschimbării biletelor la punctele de informare din Sibiu.
Ajuns la cea de-a şasea ediţie, festivalul prezintă un program cultural bogat şi diversificat, adaptat publicului şi atmosferei cetăţii medievale. Cele opt concerte programate pe scena din Piaţa Mare vor avea loc în zilele de vineri şi sâmbătă, 12 şi 13 august. Pe lângă acestea, participanţii la festival se pot bucura, timp de şapte zile, de expoziţii şi evenimente alternative şi de manifestări dedicate artelor frumoase, la care vor avea acces în baza biletelor sau abonamentelor achiziţionate.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus