Marţi,
07.12.2021
Ceata
Acum
1°C

Jale intre soferii care parcheaza aiurea: de sase ori mai multe masini ridicate

 

12 mașini, cel puțin, sunt ridicate în fiecare zi în Sibiu, de când Biroul de ridicări auto a fost transferat în subordinea Piețelor Sibiu SA, fapt care a permis mărirea numărului de angajați care să folosească utilajul de ridicat în două schimburi. Până acum, media ridicărilor auto era de puțin peste două mașini ridicate pe zi.
”Din 4 aprilie 2011, de când activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar a început să funcționeze după noile reglementări, au fost ridicate 89 de mașini. Din acestea, șapte mașini nu au fost ridicate de către proprietarii lor până acum (11 aprilie – n.r.). Valoarea totală a amenzilor date este de 41.000 de lei în aceste zone”, informează Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Potrivit statisticilor oferite de Primăria Sibiu, înainte de aprilie 2011, media mașinilor ridicate zilnic era de puțin peste două, cu o medie a amenzilor încasate de 873 de lei. 
Potrivit noilor date, din această lună, numărul mașinilor ridicate zilnic a sărit la o medie de 12,7 autovehicule parcate neregulamentar. În ceea ce privește media încasărilor zilnice, aceasta a sărit de la 873 de lei pe zi, la mai bine de 5857 de lei. 
 
Șapte zile din șapte, 16 ore pe zi
 
Din 4 aprilie, autospeciala folosită pentru ridicarea mașinilor parcate neregulamentar este folosită în două schimburi, pe tot parcursul săptămânii – până acum, autospeciala era folosită de un singur echipaj, timp de opt ore în fiecare zi, după un grafic diferit de la o săptămână la alta. Evident, nu toți șoferii sibieni sunt mulțumiți. ”Deci eu lucrez chiar aici, pe Justiției. Mi-au ridicat mașina și au dus-o la depozitul de la Tursib, deși eu am apărut între timp. Așa că am mai plătit 200 de lei, pentru o zi depozitare”, povestește un șofer sibian.
 
 
De plătit: de la 500 de lei în sus
 
 
Tarifele pentru cei care parchează neregulamentari și se trezesc cu mașinile ridicate rămân aceleaşi: 150 lei – tariful de ridicare, 150 lei – tariful de transport şi 200 de lei – taxa de depozitare pentru fiecare zi. La acestea se adaugă cuantumul amenzii pentru contravenţia săvârşită
Autovehiculele ridicate vor fi transportate şi depozitate la aceeaşi adresă de la sediul Tursib, cu intrarea din strada Intrarea Arieşului. Proprietarii îşi vor putea ridica autovehiculele din această locaţie după achitarea taxelor şi a amenzii aferente.
Componenţa echipelor şi procedura de ridicare: echipele sunt mixte, formate din câte un reprezentant al municipalităţii, al Poliţiei Locale şi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Procedura de ridicare: întreaga operaţiune va fi filmată de echipa de ridicare, iar autovehiculul va fi fotografiat pentru a se arăta stare iniţială şi a se dovedi astfel că nu au fost provocate daune acestuia. În locul de unde se ridică autovehiculul parcat neregulamentar va fi lăsat un indicator care să dirijeze proprietarul spre locul unde a fost transportat autovehiculul.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

daaaaaa

Acum 10 ani

No asa!
Raspunde

radu

Acum 10 ani

super,pe cind si a doua masina de ridicat felicitari
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

FELICITARI!!! In sfarsit se face ceva!!! E putin dar totusi e ceva!!!
Raspunde

un cititor

Acum 10 ani

Cred ca ar mai fi nevoie de 3-4 masini de ridicat, sau chear mai multe, ca sa se civilizeze nesimtitii ..
Raspunde

K.Samuel

Acum 10 ani

Sa umble frate ca bondarii! Mai ales in sensul giratoriu de pe M. Viteazu cu Dumbravii unde se blocheaza constant traficul in jurul orelor 17:00 din cauza nesimtitilor care parcheaza la \"covorul rosu\" al bancilor!
Raspunde

Gogu

Acum 10 ani

Primaria sa faca parcari, ca n-ai unde parca. Sau sa descurajeze sa mai folosesti masina (predai permisul la primarie si primesti abonament gratis la Tursib).
Raspunde

@K.Samuel

Acum 10 ani

Subscriu!
Raspunde

dictatoru

Acum 10 ani

e o singura masina in piata mare, un bmw, pe ala cand il ridica? abuz, abuz
Raspunde

Sibian

Acum 10 ani

Cand il vor lua pe ala atunci sunt si eu perfect de acord si cu celelalte. Cu banii stransi sa faca spatii verzi si locuri de joaca pentru copii. Sunt curios unde se duc sumele alea mari de bani acum. 12 masini /zi x 500 de lei x 30 = 180.000 pe luna !!!! Cred ca si asta ar trebui facut public. Nu?
Raspunde

Je

Acum 10 ani

Pt \"un cititor\": civilizatie inseamna si sa stii sa scrii dragul meu. \"Chear\" asa ??? Mai bine ai lasa cititul si te-ai apuca de scris . Nici nu stiu de ce imi pierd vremea sa citesc ce scriu niste oligofreni ...
Raspunde

Mihai

Acum 10 ani

De acord cu ridicatul. Mai ales in sensul giratoriu de la mIhai Viteazul unde sunt tot timpul nesimtiti parcati. Cat despre parcari: In Sibiu sunt chiar MULTE parcari si ai unde parca intotdeauna. In orice oras civilizat, ca sa parchezi in centru costa o avere. la noi costa 50 de bani sau 1 leu la cazarma 90 si unii se plang ca nu au unde parca.
Raspunde

Cristi

Acum 10 ani

Si totusi ... masinile se ridica dar parcari nu sunt. De exemplu in zona V. AAron e jale. Seara iti rogi moartea pana gasesti un loc de parcare. Si daca totusi il gasesti ... trebuie sa te rogi pana dimineata sa nu iasa cu bataie ca ai luat locul altcuiva.
Raspunde

isdrail

Acum 10 ani

Ar fi bine sa se ridice si masinile celor care blocheaza portile oamenilor. Desi pe strada Moldoveanu sunt amenajate parcari destule (ecologice) nesimtitii blocheaza fara jena multe porti din zona privatizatilor (care vand piese de masini) fara sa le pese de oamenii care se grabesc deseori sa-si scoata masinile pentru diferite urgente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus