Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Dosarul Apostu: instanta a amanat pronuntarea cu trei zile

 

amânarea pronunțării cu încă trei zile. ”În dosarul penal nr. 1628/36/2010, la data de 12 aprilie 2011 Curtea de Apel Constanţa a dispus amânarea pronunţării asupra cauzei pentru data de 15 aprilie 2011”, informează reprezentanții Curții de Apel Constanța.
Procesul în care este judecat prim-procurorul suspendat al Parchetului de pe lângă Judec ătoria Sibiu, Florin Apostu, și alți inculpați a fost judecat pe fond într-un timp record, de puțin peste patru luni. Săptămâna trecută, instanţa a respins, din nou, cererile de eliberare sub control judiciar, formulate de Florin Apostu şi Tiberiu Popescu, menţinând starea de arest preventiv a celor doi cu o perioadă de până la 60 de zile. Atât prim-procurorul suspendat, cât și ofițerul SRI se află în arest la Poarta Albă de aproape patru luni și jumătate. Ei au formulat recurs la decizia de menținerii a arestului, de săptămâna trecută, dar dosarul nu a mai fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde ar fi trebuit să se judece recursul, semn că instanța se va pronunța rapid în acest dosar.
 
 
Apostu a fost trimis în judecată fiind acuzat de DNA, printre altele, de lapte infracțiuni de luare de mită, fals în înscrisuri oficiale, reținere sau distrugere de înscrisuri și trafic de influență. Ofițerul SRL, Tiberiu Popescu, este acuzat, printre altele, de trei infracțiuni de dare de mită și complicitate la fals în înscrisuri oficiale, în formă continuată.
Pe numele lui Ilie Carabulea procurorii DNA au formulat acuzații de infracțiunu de dare de mită și cumpărare de influență. În dosar este acuzat și omul de afaceri sibian Nicolae Boța, acuzat că i-ar fi oferit o sumă de bani lui Apostu, pentru a soluționa favorabil un dosar penal.
În fine, ultimii doi inculpați sunt soții Dumitru și Mihaela Cârstea (el fiind directorul unui liceu din Sibiu) acuzați de complicitate la darea de mită, și de uz de fals și fals în înscrisuri oficiale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

codrin

Acum 12 ani

bai, belene, boala, coama de cal rahitic, oare te mai tii in viata pana la pronuntare? si daca nu iese hj cum vrei tu si stapanii tai , care te platesc sa ai ce manca si imbrca, ce te faci, iti dai cu pumnii\'n coaie? desi nu ti-ar folosi la nimic. meri si te pusca!
Raspunde

@ codrin

Acum 12 ani

nu mai fa spume pe aici, ca ne provoci scarba!
Raspunde

reta

Acum 12 ani

Raspunde

@2

Acum 12 ani

normal ca labareanu e frustrat, doar **** ***** ***** ******. Pritetenii stiu de ce
Raspunde

pt codrin

Acum 12 ani

amice, vezi ca ti se vede ip-ul, si daca as fi in locul lui deleanu, ti-as face o vizita la sediu cu politia...dar, cred ca esti suficient de prost sa nu iti dai seama...grija mare...prietenii stiu de ce
Raspunde

Traian Deleanu

Acum 12 ani

@5 și @2: nu vă mai puneți mintea și energia cu astfel de... lăsați-i să-și trăiască menirea :)
Raspunde

anonim

Acum 12 ani

Vorbe de fumoar – 21.04.2011 - Patimeste Kovesi din cauza unei casete inregistrate de DNA in biroul lui Apostu? Joi, 21 aprilie 2011 17:29 | Scris de L.J. | pdf| print| email Culise - Vorbe De Fumoar * Laura Codruta Kovesi nu a reactionat la dezvaluirile Lumeajustitiei.ro despre recursul in interesul legii pe care l-a promovat pentru Atlassib - compania afaceristului Ilie Carabulea alaturi de care a fost trimis in judecata si fostul prim-procuror al Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu. N-a reactionat cu motiv! Se aude ca, inainte cu cateva zile ca Apostu sa fie saltat de procurorii DNA, pe cand biroul acestuia era plin de tehnica de inregistrare, Laura Kovesi i-ar fi facut o vizita de curtoazie... intalnirea si discutiile ar fi ajuns (video si audio) pe casetele celor de la DNA Alba, tinute apoi la sertar. Kovesi s-ar fi prins la un moment dat ca a ajuns protagonista pe casetele DNA si, intr-o discutie ulterioara cu Daniel Morar i-ar fi sugerat acestuia sa le faca „pierdute”. Sugestie la care s-ar fi spus „pas”. Nu credem neaparat ce se aude prin targ, dar o certitudine ar fi ca ancheta s-a oprit la jumatate, adica doar la arestarea si inculparea lui Apostu si a lui Carabulea. Nu e ciudat ca atat Kovesi, dar si DNA nu au avut nicio reactie dupa ce Lumeajustitiei.ro a dezvaluit cazul RIL-ului promovat pe memoriile Atlassib? TABLA DE SAH..Stoina-Morar vs.Kovesi date28 aprilie 2011 10:14 0 Prim-procurorul Apostu de la PJSibiu a fost executat de fostul sau coleg si prieten Procurorul Eugen Stoina de la DNA, si care pana in octombrie 2005 au fost colegi la PJSibiu. La Sibiu, Stoina a fost o catastrofa, iar Apostu l-a trimis la DNA, pentru ca in acea perioada, 2005 se aducea la DNA tot ce era incompetent din teriotoriu pentru a se crea noua specie de procuror-DNA.Nu spun de toti procurorii, la unii nu s-a reusit operatia pe creier, nu au facut plecaciuni in anticamera lui Morar si au fost eliminati imediat de la DNA. In urma unor neintelegeri Stoina i-a transmis lui Apostu ca il va executa, si asa a fost. Kovesi ascuklta de Morar la orice ora zi/noapte, pentru ca DNA detine probe zdrobitoare impotriva acesteia, iar Boc este prea mic sa o ajute..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus