Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

31.000 de lei pentru alimente stricate, amenzi in prag de Paste

În perioada 1 – 16 aprilie medicii Direcţiei Sanitar-vterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au fost efectuat 208 de controale, fiind verificate 10 unităţi aprobate pentru sacrificarea mieilor, 22 carmangerii, 3 unităţi de prelucrare lapte, 15 depozite alimentare şi multe altele.

„Cu toate că în general produsele alimentare oferite spre vânzare se incadrează în parametrii de calitate, aspect confirmat prin faptul că în această perioadă nu au fost semnalate situaţii deosebite şi nici toxiinfecţii alimentare, totuşi în urma controalelor efectuate, cu exigenţă maximă, s-a constatat la unii crescători de animale şi operatori din domeniul alimentar”, spune dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al DSVSA Sibiu.

Majoritatea neregulilor ţin de spaţiile de depozitare şi comercializare supraaglomerate cu produse alimentare nelotizate pe sortimente şi parametrii de calitate, lipsa documentelor de monitorizare a temperaturii în spaţiile de expunere şi comercializare, ambalaje deteriorate, neigienizate, etichete lipsă sau necomforme, echipament de lucru necorespunzător şi transportul de animale neidentificate, cu mijloace de transport neamenajate corespunzător.

Pentru deficienţele constatate s-au aplicat 31 amenzi în valoare de 31.000 lei, la 3 producători individuali, 2 fermieri, 16 crescători de animale, o carmangerie, un restaurant, 2 depozite cu legume şi fructe, două supermarketuri, două unităţi de panificaţie, două laboratoare de cofetărie, iar alţi 15 operatori comerciali au fost avertizaţi.

Au fost comfiscate 35 kg. produse din carne în valoare de 620 lei care nu aveau acte de provenienţă şi calitate şi 405 kg. produse de patiserie în valoare de 6.085 lei produse care nu ofereau pe etichetă date privind elementele componente.

Personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, a colaborat în această perioadă cu specialişti din cadrul altor autorităţi judeţene, cu atribuţii în domeniu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus