Luni,
28.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Studentii sibieni pregatesc cel mai mare festival studentesc din istoria ULBS

Festivalul, organizat între 2 şi 8 mai, reuneşte o serie de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive de care beneficiază gratuit orice student – atât din România, cât şi din străinătate.

UniverStudent International Fringe Festival a ajuns la cea de-a VI-a ediţie. Dacă pe parcursul anilor festivalul a fost coordonat de Liga Absolvenţilor şi Studenţilor de la Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (LASSPRI), iar apoi de Liga Studenţilor din Facultatea de Litere şi Arte (LSFLA), anul acesta a venit rândul celor de la Asociaţia Studenţilor în Psiholigie Sibiu (ASPS).

“Ediţia din acest an se bazează pe conceptul de BECOME (DEVENIRE), deoarece încercăm prin toate proiectele care se vor desfăşura să ajutăm la procesul de transformare a studenţilor, dar şi al elevilor, din ceea ce sunt acum, în profesionişti. Această ediţie îşi propune să participe la formarea atât profesională, prin workshop-uri, training-uri, la educarea culturală, prin piese de teatru, recitaluri, concerte, vernisaje, cât şi la menţinerea sănătăţii fizice, prin campionate sportive„ a spus Florin Pavel, preşedintele festivalului.

A VI-a ediţie a UniverStudent International Fringe Festival înseamnă peste 100 de voluntari, 6 luni de pregătiri, peste 45 de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive programate în aproximativ 20 de locaţii şi spaţii publice din Sibiu, aproximativ 50 de invitaţi speciali, dar mai ales noi forme şi idei de exprimare artistică. Evenimentele tradiţionale ale UniverStudent, precum Parada Studenţilor sau Târgul de Facultăţi şi ONG-uri, nu vor lipsi nici în acest an, dar vor fi prezente sub un alt format, specific temei acestei ediţii.

Pe lângă participanţii din Sibiu, la festival vor fi prezente echipe din Cluj, Bucureşti, Târgu Mureş, Craiova, Bistrita, Alba Iulia şi Iaşi. De asemenea, va fi prezentă şi o echipă din Grecia, Tesalonik, care va susţine spectacole în cadrul festivalului.

Pentru prima oară în istoria festivalului, anul acesta s-a format un board de conducere al UniverStudent, din care fac parte studenţi de la mai multe facultăţi ale Universităţii Lucian Blaga, board coordonat de preşedintele ASPS, Florin Pavel. Acest format s-a stabilit pentru o mai bună organizare a festivalului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

alin

Acum 11 ani

ii puteti invita sa cante pe crush + alexandra ungureanu :)
Raspunde

@alin

Acum 11 ani

man, sa stii ca astia doi si-au confirmat participarea . ma minunez ca ai aflat chestia asta, oare cine s-o fi scapat? ce nu stii tu este ca participa si traseista de ma-ta, care ne va suge pulile cu voiosie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus