Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

27 de familii, amendate dupa ce au beneficiat ilegal de ajutorul de incalzire

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, joi, că 27 de familii din municipiu au beneficiat ilegal de ajutoare de încălzire pentru că nu şi-au declarat toate bunurile şi au fost amendate cu câte 1.000 de lei, iar sumele plătite au fost recuperate prin intermediul E.ON Gaz.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat, într-o conferinţă de presă, că perioada de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei s-a încheiat în 31 martie şi a cerut Serviciului de asistenţă socială un bilanţ cu privire la acest sprijin acordat persoanelor cu posibilităţi materiale reduse, transmite corespondentul Mediafax.
"Acum că s-a terminat iarna, şi calendaristic, şi meteorologic, am făcut un mic bilanţ cu privire la ajutoarele pentru încălzire. Pe parcursul sezonului rece, noiembrie 2010 - martie 2011, au fost depuse 5.090 de cereri pentru obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică sau lemne. Din acestea au fost aprobate 4.954. Numărul este redus aproape la jumătate faţă de anul trecut, din cauza modificării legislaţiei: deţinătorii de autoturisme, animale sau alte bunuri nu au mai avut dreptul să depună cereri", a spus Johannis.
Potrivit lui Johannis, Serviciul Public de Asistenţă Socială a făcut, în sezonul rece, 150 de anchete sociale pentru a verifica datele declarate de beneficiari.
Johannis a spus că, în urma anchetelor, au fost depistate 17 familii care deţineau bunuri care nu le-ar fi permis să primească ajutorul de încălzire, iar alte zece familii au fost depistate de Compartimentul Teritorial de Inspecţie Socială.
"În aceste cazuri, plata ajutorului pentru încălzire a fost sistată, iar sumele de bani deja plătite acestor titulari au fost recuperate prin intermediul E.ON Gaz Sibiu. Această instituţie a adăugat sumele datorate de familiile respective la facturile ulterioare de gaz", a declarat, joi, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.
Potrivit sursei citate, în toate aceste cazuri au fost aplicate amenzi de câte 1.000 de lei.
Conform statisticilor Primăriei Sibiu, în perioda noiembrie 2009 - martie 2010 au fost depuse 8.306 cereri de acordare a ajutorului pentru încălzire.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus