Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Comunicat de presa

În contextul în care nivelul de cultură civică și politică din România este unul foarte scăzut, mai ales în rândul tinerilor, Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din România implementează proiectul “Informația înseamnă putere! Fii puternic (Educație pentru democrație pentru elevii de liceu)” în Sibiu pe parcursul lunii aprilie. Scopul proiectului este creșterea nivelului de cultură civică în rândul liceenilor (cei care urmează să voteze pentru prima oară), precum şi întărirea relaţiilor dintre instituţiile statului şi cetăţeni la nivel local, naţional şi chiar european. În zilele de 5/6 aprilie și 7/8 aprilie s-au desfășurat primele două module ale acestui program de traininguri pentru elevii liceului Onisifor Ghibu și cei ai CN George Barițiu. Participanții au primit informații cu privire la rolul și atribuțiile autorităților administrației publice locale și centrale. Prezentările teoretice au fost urmate de joculețe interactive în cadrul cărora sălile de clasă au devenit săli de ședință ale consiliului local, pentru ca în ziua următoare să se transforme în plenul Parlamentului. Problemele dezbătute au fost propuse de către elevi, și tot ei, jucând rolul de consilier local sau de parlamentar, au încercat să le găsească soluții având întotdeauna în vedere și contextul comunității în care trăiesc. Pe 27 – 28 aprilie elevii Colegiului Național Octavian Goga vor participa la primele două module ale proiectului Informația înseamnă putere! Fii puternic! Pentru mai multe detalii consultați site-ul proiectului: www.euparticip.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

nEtcJwxKEMrX

Acum 11 ani

I’m not whroty to be in the same forum. ROTFL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus