Marţi,
10.09.2024
Innorat
Acum
18°C

Muzeele sibiene, reunite sub forma unui Labirint

130 de panouri grupate pe 11 teme vor compune primul muzeu Labirint din România în aer liber. Timp de o săptămână, cele mai bune lucrări din patrimoniul muzeelor Brukenthal și Astra precum și lucrări valoroase ale Casei Teutsch vor compune un inedit muzeu ce va fi construit în Piața Mare din Sibiu. Expoziția va fi vernisată în data de 2 mai, de la ora 17. „Cei prezenţi la evenimentul de deschidere a Muzeului Labirint se vor bucura de un recital susţinut de Alexandrina Hristov (foto), o artistă originară din Republica Moldova. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între jazz, soul, funk, electropop, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Artista a mai concertat la Festivalul de Jazz de la Gărâna, în deschiderea trupei germane Jazzanova, la Festivalul de la Peştera Bolii şi a fost protagonista a numeroase expozitii – concert organizate în ţară şi în străinătate întrucât Alexandrina nu doar cântă ci şi pictează. Cu aceeaşi dăruire îşi transcrie gândurile şi stările în cântece acompaniate la pian, apoi le ilustrează pe pânză”, spun reprezentanții fundației Artex, organizatorul acestui muzeu inedit. Penultima seară a Muzeului Labirint va fi „ocupată” de una din trupele din noua generație a pop-rockului românesc, The Amsterdams. Pentru că Muzeul Labirint este un proiect de promovare a muzeelor sibiene, în contextul Zilei Internaţionale a Muzeelor și a Nopții Muzeelor şi se doreşte un eveniment cât mai accesibil publicului de toate vârstele, spectacolele prezentate în spaţiul de expoziţie vor fi dintre cele mai diverse. Pe scena din Muzeul Labirint vor mai urca, in saptamana 2 – 8 mai, urmatorii artiști: trupele sibiene: Guilty Lemon, Plenty şi Qvartetul Intermezzo, Compania Commedia - Târgu Mureș si trupe de actori de la Teatrul Național Iași și Teatrul Gong Sibiu. Meşteri populari din Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov vor reînvia patru alteliere meşteşugăreşti: pictură pe sticlă, confecţionare păpuşi din materiale ecologice, împletituri din fibre vegetale şi prelucrare a lemnului. Muzeele partenere îşi vor prezenta oferta de programe educative şi programul oferit de Noaptea Muzeelor iar serile din Labirint se vor încheia cu proiecţii de film documentar oferite de Studioul Astra Film.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus