Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Politia a redeschis dosarul in cazul cadavrului gasit in noiembrie 2010, in Rasinari

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Sibiu au anunţat, miercuri, că au redeschis dosarul în cazul cadavrului găsit în noiembrie 2010 în Răşinari pentru a stabili adevărata identitate a victimei, după ce s-a dovedit că Vasile Alb, cel care fusese declarat mort, este viu şi locuieşte în Timiş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, Serviciul Criminalistic Sibiu a redeschis dosarul în cazul cadavrului din Răşinari după ce s-a dovedit că acesta nu este al lui Vasile Alb, aşa cum au crezut iniţial investigatorii, transmite corespondentul Mediafax.
"Având în vedere noile informaţii în acest caz, IPJ Sibiu a redeschis cazul de la Răşinari. În acest caz se vor face din nou verificări, se vor face confruntări cu persoana de la Timişoara şi se va încerca stabilirea adevăratei identităţi a cadavrului găsit în extravilanul localităţii Răşinari", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, Luciana Balteş.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de IPJ Sibiu, în 28 noiembrie 2010 a fost descoperit cadavrul unui bărbat într-o pădure din apropiere de Răşinari şi s-au început verificări pentru a stabili identitatea acestuia.
Poliţiştii sibieni susţin că 70 la sută din corpul bărbatului era muşcat şi mâncat de animale.
"În urma investigaţiilor, a comparaţiilor făcute între fotografiile cadavrului identificat şi albumele fotografice aflate în evidenţele Poliţiei, au fost stabilite asemănări între semnalmentele victimei şi fotografia unui bărbat, Vasile Alb. De asemenea, bărbatul decedat a fost recunoscut de către familia acestuia, respectiv de mama sa, care a declarat faptul că victima seamană foarte bine cu fiul său, Vasile alb. Asemănări între cele două persoane au fost constatate şi recunoscute şi de către un angajator al acestuia", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, Serviciul Criminalistic Sibiu a făcut "o expertiză tehnico-ştiinţifică a fotografiilor, concluzionând că fotografiile cadavrului cu identitate necunoscută şi cele reprezentându-l pe Vasile Alb reprezintă acceaşi persoană".
"Toate aceste date şi informaţii au condus la stabilirea identităţii cadavrului ca fiind Vasile Alb", se mai arată în comunicatul de presă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Sibiu, inspector Luciana Balteş, cadavrul a fost identificat în luna martie 2011.
Potrivit primarului localităţii Răşinari, Bucur Bogdan, Vasile Alb era originar din Vişeu de Sus, Maramureş, iar mama acestuia a spus că nu are bani să îl transporte acasă. În 13 aprilie 2011, cadavrul a fost preluat de la Laboratorul de Medicină Legală Sibiu şi a fost îngropat.
"Am avut nişte discuţii cu cei de la Medicina Legală şi cu cei de la Poliţie care ne-au spus că nu au posibilităţi să trimita corpul în Vişeu şi atunci am zis să facem o faptă creştinească şi să îl înmormântăm la Răşinari. Am alocat bani de la bugetul local şi l-am înmormântat aici, în comună", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, Bucur Bogdan.
Un bărbat de 41 de ani care fusese declarat mort, în noiembrie 2010, de Primăria Răşinari, judeţul Sibiu, după ce mama sa identificase un cadavru ca fiind al lui, a fost găsit în viaţă, miercuri, de poliţiştii din Timişoara, el fiind nevoit acum să obţină o decizie judecătorească pentru a primi acte.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş, Emil Andrei, a declarat corespondentului Mediafax că, în timpul unui control de rutină în zona Pieţei Iosefin, poliţiştii din Timişoara au verificat identitatea unui om al străzii, Vasile Alb.
Poliţiştii au constatat că bărbatul fusese declarat mort, în luna noiembrie 2010, de Primăria Răşinari, din judeţul Sibiu.
Emil Andrei a precizat că bărbatul de 41 de ani, care nu avea acte la el, locuieşte din 2005 pe străzile din Timişoara.
Potrivit poliţiştilor care au participat la ancheta în acest caz, în noiembrie anul trecut un bărbat a fost găsit mort în localitatea Răşinari, iar poze cu cadavrul i-au fost arătate mamei lui Vasile Alb, care l-a identificat pe cel mort ca fiind fiul ei, Primăria Răşinari întocmind astfel actele de deces.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş a afirmat că poliţiştii îl vor ajuta pe bărbat să obţină o hotărâre judecătorească prin care să fie declarat în viaţă şi astfel să îşi poată întocmi acte de identitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus