Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Vulpile din judet sunt vaccinate. Cu momeli lansate din avion

Ieri s-a încheiat campania de vaccinare antirabică la vulpi în județul Sibiu. Vaccinarea se face cu ajutorul unor momeli în care sunt introduse dozele de vaccind antirabic. Acestea sunt plasate în zonele în care trăiesc vulpile cu ajutorul avioanelor sau sunt distribuite manual, spun specialiștii Direcției Sanitar Veterinare Sibiu. Prin vaccinare se propune eliminarea sau reducerea în mare măsură a difuzarea bolii atât între animalele sălbatice, cât şi de la animalele sălbatice la animale domestice, la animale de companie sau la om. În cadrul campaniei, vaccinul antirabic, sub formă de momeli vaccinale pentru vulpi, în cantitate totală de aproape două milioane de doze este răspândit pe o suprafaţă totală de 94.293 km2, la nivel național, respectiv in judeţul Sibiu în 46 de fonduri de vânătoare cu o suprafaţă de 1.575 km2.
Din cantitatea totală de momeli vaccinale, cea mai mare parte – 1.885.860 doze, este destinată distribuirii aeriene, restul de 25.000 de momeli fiind destinate distribuirii manuale, se arată într-un comunicat al DSVA Sibiu. Administrarea aeriană a vaccinului presupune, practic, distribuirea a 20 momeli vaccinale / km2, din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de către specialişti.
Rabia este o boală infecţioasă comună tuturor mamiferelor, exprimată clinic prin  semne nervoase extrem de grave, urmată totdeauna de moarte. Boala este produsă de virusul rabic identificabil în cantitate mare mai ales în creierul şi saliva animalelor infectate. Virusul se transmite  de la un animal la altul, sau la om, prin muşcătura sau zgarietura animalelor infectate şi contactul cu saliva acestora.
     

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri:

Vizualizari: 181

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus