Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Pe urmele presedintelui...

 

În Piața Mare. Dau un ocol din priviri în căutarea dejunului de mult dorit. În minte în vine imaginea unor liberali ieșind din restaurantul unui „dușman” pedelist. Și îmi zic în gândul meu: „,mă, dacă și (domnul președinte) Crin Antonescu a mâncat acolo înseamnă că e rost de niscaiva delicatesuri. Purcede, nu te teme”. Aș zice că restaurantul se cheamă Gothic, dar n-aș putea băga mâna în foc. Oricum toată lumea îl știe de Am Ring. Restaurantul e foarte frumos. Pitit de tumultul din Piața Mare, în curtea interioară a hotelului, spațiul arată foarte bine. Păcat că nu e populat. În prima fază am crezut că la una din mese e Cătălin Măruță. După care m-am prins că e doar la televizor. După care m-am întrebat oare de ce urlă și dacă nu deranjează clienții de la hotel. După care Măruță a muțit. Probabil că erau și barmanii sătui de Oana și de Pepe. După care a venit meniul. Răsfoit din scoarță în scoarță, meniul e chiar unul obișnuit. Că ești Am Ring, că ești vreo crâșmă periferică, în meniu tot cam aceleași lucruri scriu. Lista de ciorbe e atât de lungă încât aveai de ales dintre ciorbă de fasole și ciorbă de burtă. Pentru că să dai mai mult de 9 lei pe o ciorbă depășește limitele unui principiu. Până la urmă, o ciorbă e tot apă cu o țâră de zarzavat și niște carne, 10 lei e mult prea mult. Așa că am ales, din eroare, ciorba de burtă. O reîncălzită sănătoasă, acrită cu oțet să nu se simtă gustul de frigider și cu feliuțe de burtă refierte până aproape de topire. Noroc că pișcăciunea ardeiului a anulat funcțiile papilelor gustative și am reușit să o torn pe gât cu greu. Zic, la felul doi, hai să încercăm ceva mai șpeșăl. Pieptul de pui cu măr nu-i rău. Mai ales cu niște cartofi cu rozmarin lângă el. Dar dacă ești băiat deștept, intri la Billa și cu 2 lei îți iei tu murăturile tale și le mânânci pe ascuns. Că de salată le primești exact pe aceleași, doar că la preț dublu, aproape triplu, gust oricum nu au. Strici gustul puiului cu ele. La un moment dat, fălcile se opresc din mestecat. Farfuria e goală, nota îi ia rapid locul. Notă de +50. Adică scump, domne, scump, dincolo era mai ieftin. Și n-avem toți banii lui Crin. Și ce să-i faci dacă nu-i avem? Să nu mai mergem, zic!
 
de Crina Ntonescu

Comentarii

3 comentarii

Adrian

Acum 10 ani

Cine a comandat articolul acesta? Intre noi fie vorba nici la Hilton nu se mananca regeste si totusi nu vad articole despre asta...
Raspunde

Minune

Acum 10 ani

cred ca e comandat de bunul simt...scump si prost iti spune ceva?
Raspunde

je

Acum 10 ani

o data am vrut sa comand telefonic si m-a luat chelnerul la per tu pe un ton obraznic: \"auzi (fra) eu nu te cunosc, daca nu mai vi dupa mancare?!.. si noi inchidem peste 30 de minute\" :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus