Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Peste 1.350 de tineri participa la festivalul studentilor

Peste 1.350 de tineri din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din străinătate vor participa, de luni şi până duminică, la un festival al studenţilor care are loc pentru a şasea oară consecutiv în municipiul Sibiu, manifestarea debutând, luni seară, cu o paradă a participanţilor prin centrul oraşului.

Potrivit organizatorilor, în perioada 2-8 mai se desfăşoară, la Sibiu, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Studenţesc "UniverStudent", care presupune o serie de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive şi care va debuta, luni, de la ora 19.00, cu parada participanţilor la care sunt aşteptaţi aproximativ 500 de tineri, transmite corespondentul Mediafax.
"Nu contează dacă plouă sau nu, noi vom organiza parada. Vom fi acolo şi vom marca acest eveniment pentru că este cel mai important moment din festival. Tinerii se vor strânge, în jurul orei 19.00, în parcarea de la Facultatea de Inginerie din Sibiu şi vor porni spre Bulevardul Nicolae Bălcescu, vor traversa Piaţa Mare şi se vor opri în Piaţa Mică", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Festivalului Studenţesc "UniverStudent", Florin Alexandru Pavel.
Potrivit acestuia, luni seară, în prima zi de festival, vor fi organizate două concerte, cu trupele DreamCatchers şi Trupa Veche, iar de la ora 22.45, trupa Crispus Art of Fire va prezenta un număr de jonglerie cu foc.
Organizatorii au anunţat că la această ediţie a "UniverStudent" vor participa peste o mie de studenţi ai Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, care vor fi implicaţi direct în activităţile festivalului, dar şi peste 150 de studenţi actori din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Târgu Mureş, Bucureşti, Sibiu şi Craiova.
De asemenea, "Congresul Asklepios" va aduce la Sibiu peste 200 de studenţi medicinişti din toată lumea.
"Ediţia din acest an se bazează pe conceptul de «Become» (Devenire), deoarece încercăm prin toate proiectele care se vor desfăşura să ajutăm la procesul de transformare a studenţilor, dar şi a elevilor, din ceea ce sunt acum, în profesionişti. Această ediţie îşi propune să participe la formarea atât profesională, prin workshop-uri, training-uri, la educarea culturală, prin piese de teatru, recitaluri, concerte, vernisaje, cât şi la menţinerea sănătăţii fizice, prin campionate sportive", a afirmat Florin Alexandru Pavel.
Potrivit acestuia, a şasea ediţie a Festivalului "UniverStudent" înseamnă peste o sută de voluntari, şase luni de pregătiri, peste 45 de evenimente culturale, ştiinţifice şi sportive programate în aproximativ 20 de locuri şi spaţii publice din Sibiu şi aproximativ 50 de invitaţi speciali.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus