Luni,
28.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Tinerii medici, actori si muzicieni au prioritate la blocul ANL de pe Independentei. Vezi criteriile de evaluare

 

20% din cele 95 de locuințe amenajate în clădirea de pe str. Independenței 1A (fostul schelet de lângă Maternitate) vor fi destinate persoanelor și familiilor evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuințele retrocedate în natură. Restul garsonierelor și apartamentelor sunt destinate medicilor, actorilor și muzicienilor. Dintre aceștia, prioritate au cei angajați în cadrul institițiilor de profil din municipiul Sibiu.
Deocamdată, potrivit reprezentanților administrației locale, între Agenția națională pentru locuințe și Primăria Sibiu nu a fost semnat protocolul de predare- primire a blocului. Este de așteptat ca acest lucru să se întâmple în cursul acestei veri, moment după care vor fi împărțite și locuințele.
 
 
Vârsta maximă: 35 de ani
 
Consiliul local Sibiu va aproba la finele acestei luni criteriile de evaluare a cererilor pentru locuințele de tineret, construite de Agenția națională pentru locuințe pe strada Independenței 1A. 
Potrivit proiectului întocmit de administrația locală, cei care solicită o astfel de locuință trebuie să fie majori, în vârstă de maxim 35 de ani, să depună o cerere individual și în nume propriu și să își desfășoare activitatea în localitatea Sibiu. Titularul cereri și ceilalți membri ai familiei (soț, soție, copii sau alte persoane aflate în întreținere) nu trebuie să dețină sau să fi deținut o altă locuință în proprietate. De asemenea, titularul și celelalte persoane menționate nu trebuie să fie beneficiari ai unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, a municipiului Sibiu sau a unității la care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Sibiu
”Restricția referitoare la nedeținerea unei locuințe în proprietate nu are în vedere locuințele înstrăinate în urma unei acțiuni de partaj sau locuințele trecute în proprietatea statului în mod abuziv și care nu au fost retrocedate în natură. De asemenea, restricția nu se aplică în cazul deținerii cu chirie a unui spațiu locativ în cămine de familiști sau nefamiliști, precum și chiriașilor din locuințele preluate abuziv de stat și care fac obiectul unor solicitări de retrocedare sau care sunt retrocedate către foștii proprietari. Prin căminele de familiști sau nefamiliști se înțelege clădirile dotate cu camere de locuit individuale și cu dependințele, dotările și utilitățile comune”, se arată în lista criteriilor amintite.
 
30 de puncte din start pentru tinerii medici, actori și muzicieni
 
Toți cei care îndeplinesc criteriile de mai sus, vor intra în faza de selecție, care presupune acordarea de punctaje pentru o serie de criterii. Trebuie spus că de la bun început, tinerii medici, actori și muzicieni ai unor instituții de profil din municipiul Sibiu primesc 30 de puncte suplimentar în cadrul evaluării.
Criteriile de evaluare propun punctaje în funcție de starea locativă actuală (chiriaș sau tolerat în spațiu, nr. de mp pe locuitor), starea civilă (nr. de copii aflați în întreținere), dar și în funcție de vechime cererii pentru o locuință depusă la Primăria Sibiu. La finalul acestui articol puteți citi lista integrală a criteriilor de selecție și punctajele acordate.
 
Comisie cu nouă membri
 
Comisia de repartizare a locuințelor de pe strada Independeței numără nouă membri. Președintele propus este Liliana Ordean, șefa Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Sibiu. Ceilalți membri sunt Adrian Păun (Serviciul Juridic din cadrul Primăriei), Simona Berariu (Direcția de Sănătate Publică), Carol Lucian Szatmari (Direcția de cultură), Rodica Ana Muntean (medic Spitalul de pediatrie), Alina Mihaela Cozac (consilier juridic Spitalul de pediatrie), Ruxandra Molnar (asistent social), Mihaela Mihăilescu (consilier) și Alin Secetă (consilier juridic al Teatrului național Radu Stanca din Sibiu), care va fi secretar al comisiei.
 
95 de locuințe de împărțit
 
Potrivit caietului de sarcini pe baza căruia a fost atribuită lucrarea de amenajare a blocului, pe strada Independenței 1A vor exista 95 de locuințe, dintre care 61 vor fi garsoniere. 24 de locuințe vor avea câte două camere, iar restul de zece locuințe sunt apartamente cu trei camere. Clădirea are un cinci etaje și mansardă.
 
 
Criterii de selecție și punctaje acordate
 
 
Criterii                                                            Punctaj aprobat
 
1. Situația locativă actuală
Chiriaș în spațiu din fond locativ privat             10
Tolerat în spațiu                                                      7
 
Suprafața locuibilă (chirie, tolerat în spațiu), mp/locatar
a) mai mare de 15 mp și până la 18 mp                5
b) mai mare de 12 mp și până la 15 mp                7
c) 8 mp și până la 12 mp inclusiv                            9
d) mai mică de 8 mp                                                  10
 
2. Starea civilă actuală
Căsătorit                                                   10
Necăsătorit                                                8
Nr. de persoane în întreținere
a) copii – un copil                                            2
    doi copii                                                         3
    trei copii                                                         4
   patru copii                                                      5
   mai mult de patru copii                               5+1/copil
b) alte persoane în întreținere,
         indiferent de număr                               2
 
3. Starea de sănătate actuală
Dacă boala de care suferă solicitantul
sau un membru al familiei necesită
însoțitor sau o cameră în plus                      2
 
4. Vechimea cererii solicitantului
Până la un an                                                               1
Între unu și doi ani                                                       3
Între doi și trei ani                                                        6
Între trei și patru ani                                                    9
Pentru fiecare an peste patru ani                             4
 
5. Nivelul de studii și/sau pregătire profesională
Fără studii și pregătire profesională                       5
Școală gen., fără pregătire profesională                8
Cu studii medii, fără pregătire profesională          10
Cu pregăt. profesională, prin studii medii 
și/sau studii superioare de scurtă durată               13
Cu studii superioare                                                    15
 
6. Situații locative sau sociale deosebite
Tineri majori proveniți din case de ocrotire socială  15
Tineri care au adoptat sau adoptă copii                     10
Tineri evacuați din case naționalizate                           5
 
 
”În cazul unor punctaje egale, solicitanții vor fi departajați în funcție de situația locativă constatată la data efectivă a repartizării locuințelor, având prioritate, numai în acest caz, solicitanții a căror situație locativă este sau poate deveni în mod iminent, gravă. Dacă nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în funcție de vechimea cererii solicitantului, luându-se în considerare data efectivă (ziua, luna, anul), având prioritate în acest caz solicitantul a cărui cerere are vechime mai mare. În cazul în care departajarea nu se paote efectua nici în baza acestor criterii, au prioritate solicitanții care au punctajul cel mai mare acordat pe baza criteriilor cu caracter de protecție socială (starea civilă, plus starea de sănătate actuală)”, se arată în lista criteriilor de selecție ce va fi supusă votului la finele acestei luni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

me

Acum 11 ani

dar restul de terenuri din cartierul tineretului cand se repartizeaza?
Raspunde

a

Acum 11 ani

cum vor dormi cand vor sti ca este construit peste un cimitir? unde va fi parcarea pentru cele 95 de masini?
Raspunde

@a

Acum 11 ani

unde sa fie parcarea...pe strada Independentei...
Raspunde

@a

Acum 11 ani

inca ceva...se presupune ca n-au masini...altfel de ce sa le dam apartamente moca???
Raspunde

petre

Acum 11 ani

\"fostul schelet de langa maternitate\" - Stimate domnule jurnalist, va asigur ca in domeniul constructiilor nu foloseste nimeni termenul de \"schelet\" atunci cand se refera la structura unei cladiri, mai ales, ca ceea ce statea langa Maternitate de cativa ani buni, nu era doar o structura ci o constructie ridicata la rosu (caci avea si peretii exteriori ziditi (cu BCA).
Raspunde

lili

Acum 11 ani

in ce luna se vor da locuintele?ca repartizarea de 2 luni s-a tot facut.de parcare nu tr sa aiba cladirea.vom vedea cine vor primi.dar sa stiti ca sunt aranjate pt cine sunt locuintele.totul prin aranjare.
Raspunde

@lili

Acum 11 ani

de care aranjamente, ikebana sau ce?
Raspunde

Varahil Betragolea

Acum 11 ani

Moama , ce casa! Arata ca PLM in primejdie.
Raspunde

ana

Acum 11 ani

Cum adica \"le dam case moca\"?voi stiti cat costa intretinerea pe timp de iarna la o garsoniera ANL?Si nu e cadou,e cu chirie......comenteaza toti aerienii pe site-ul asta
Raspunde

invidios

Acum 11 ani

intelectual pana la 35 de ani, cu mai mult de 4 copii, precum si alte persoane in intretinere, acelea eventual cu insotitor cu camera separata...are sansa TEORETICA de a primi un apartament cu 3 camere...pe undeva realitatea blocului nu se potriveste cu lista de criterii. Vara cat mai dureaza la Sibiu? Mai precis nu se poate?
Raspunde

solicitant

Acum 10 ani

poate ii controleaza cineva:Brasov cosmin-alexandru care solicita in 2007 un certificat de urbanism.Barbat ioana maria si fratele ioan ovidiu,au aplicat inpreuna cu aceleasi probleme adica aceasi familie
Raspunde

solicitant

Acum 10 ani

mai vreti nume?
Raspunde

solicitant

Acum 10 ani

12 indentificate de mine cu probe grele! dar o sa-i vedem luni pe restul la tv-uri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus