Duminică,
04.12.2022
Parțial Noros
Acum
1°C

"Muzica de film" – concert sold out la Filarmonica de Stat Sibiu

Concertul programat mâine, care îl va avea la pupitrul dirijoral pe Shinya Ozaki, se va desfăşura cu casa închisă, după ce biletele s-au epuizat în câteva ore de la punerea în vânzare. Programul concertului cuprinde secvenţe din coloanele sonore ale unor filme celebre precum „My Fair Lady”, „James Bond”, “Gone with the Wind”, „Piraţii din Caraibe”, “Star Wars”, „Titanic”, “Memoirs of a Geisha” şi „Superman”. Evenimentul deschide o serie de concerte speciale ce vor fi organizate de către instituţia sibiană şi care continuă săptămâna viitoare cu un concert în cadrul Festivalului Internaţional de Jazz. „Selecţiuni din acest concert vor fi prezentate vineri, 6 mai pentru un număr de peste 600 de elevi sibieni în cadrul programului «Concerte educative»” a declarat Ioan Bojin, director general al Filarmonicii de Stat Sibiu. Dirijorul Shinya Ozaki s-a născut în Japonia la Kagoshima în 1959 într-o familie de profesori de artă. A studiat pianul de la patru ani şi terminat studiile muzicale la Toho Gakuen School of Music. Cariera sa de dirjior a început la Philadelphia, după care a fost invitat în diverse oraşe din Statele Unite ale Americii, Japonia şi Europa. La noi în ţară a dirijat numeroase orchestre printre care şi Orchestra Filarmonicii „G.Enescu” din Bucureşti. Din anul 1994 şi până în prezent îşi desfăşoară activitatea ca dirijor permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş şi al ansamblului „Camerata Transilvanica”. În anul 2001 Shinya Ozaki a fost răsplătit cu „Meritul schimburilor culturale” de către ambasadorul României în Japonia, iar în 2005 i s-a decernat „Meritul cultural în grad de comandor” de către preşedintele României. Concertul va avea loc joi, 5 mai, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus