Vineri,
09.12.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Maine incepe Huet.Urban. Peste 5.000 de persoane sunt asteptate la prima editie a festivalului

 

Fundaţia "Heritas" organizează, sâmbătă şi duminică, în Piaţa Huet din Sibiu, prima ediţie a Festivalului "Huet.Urban", care îşi propune să pună în valoare "una dintre piaţetele medievale cum puţine mai sunt în Europa", la manifestare fiind aşteptate peste 5.000 de persoane.
Potrivit directorului Fundaţiei Transilvane pentru Dezvoltare Integrată, Protecţie şi Revitalizare a Patrimoniului Cultural "Heritas", Michael Engel, fundaţia a decis să pună în valoare una dintre pieţele centrale din municipiul Sibiu, Piaţa Huet, în cadrul unui festival cu titlul "Huet.Urban", care are ca temă păstrarea patrimoniului cultural şi care va fi organizat pentru prima dată sâmbătă şi duminică, transmite corespondentul Mediafax.
"Piaţa Huet din Sibiu este, practic, centrul oraşului, este inima acestui oraş. Prima dată a apărut în secolul al XIII-lea. Pe locul fostului zid de incintă a cetăţii se află acum casele de locuit ce înconjoară Piaţa Mare. Piaţa Huet are o atmosferă specială. Nu are aspectul grandios al Pieţei Mari, şi nici aspectul cu arcade al Pieţei Mici, dar este un exemplu minunat de piaţetă medievală, cum puţine mai sunt în Europa", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Michael Engel.
Potrivit acestuia, timp de două zile, Piaţa Huet din Sibiu va fi tema centrală a unui festival în cadrul căruia se vor reuni aspecte ale patromoniului construit - case, biserici, turnuri - cu aspecte ale patrimoniului cultural - muzică barocă, dar şi cu aspecte ale patrimoniului culinar - având loc o expoziţie de produse tradiţionale româneşti.
"Din păcate, din cauza locurilor de parcare puţine în zona centrală a oraşului, zilnic, Piaţa Huet din Sibiu este o mare parcare. Noi ne-am gândit ca măcar o dată pe an acest spaţiu să fie eliberat de maşini, să îi arătăm valoarea şi să îl promovăm", a spus Engel.
El a anunţat că în cadrul festivalului vor exista momente muzicale, jocuri şi workshop-uri pentru copii, dar şi tururi organizate pentru a promova clădirile din Piaţa Huet, printre care şi Biserica Evanghelică din Sibiu, unul dintre principalele obiective turistice ale oraşului.
Directorul Fundaţiei "Heritas" a afirmat că vor fi acordate şase premii unor familii din zona istorică a oraşului care şi-au restaurat casele, respectând normele de restaurare a unor monumente istorice.
La manifestări sunt aşteptate peste 5.000 de persoane.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Acum 11 ani

S-au numarat cca 5000 de morminte sec XII-XVI acolo in CIMITIRELE apoi comasate intr-un singur CIMITIR. Oasele sunt acolo sub parcare, in curtea Bisericii, in Capela Rotonda marcata cu cercul acela in fata Tunelului Sustarilor. Sunt cei ce au intemeiat ORASUL, fie ei Flandrenses, Valloni, Teutonici in general apoi numit Saxones. Calcati incet la petrecere..si aprindeti macar virtual in minte o LUMANARE pentru sufletul celor ce-au trecut in lumina..si AU RIDICAT ACEST ORAS. Inca din sec XII..in sec.XVI n-a mai fost loc si au facut Cimitirul de la Poarta Lesurilor peste drum, unde este Spitalul Nou (Judetean) si alt cimitir, in partea de nord. dar aici in CIMITIRUL care este Piata Huet, au ramas oasele raposatilor. Sunt aici din sec. XII, deci de la anno Domini1100 si ceva. Nu tropaiti pe morminte..
Raspunde

Holembruck von Flugzeugabenteuer

Acum 11 ani

Mestere, poti sa te baladezi pana cazi jos si faci spume la gura. Morti sunt cei muriti.
Raspunde

Miranda Veracruz dela Hoya Cardinal

Acum 11 ani

Ce ne-am face fara lectii diletante de istorie si sfaturi prostesti... a, stiu, am citi ziarul in liniste.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus