Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Nu mai socotiti: castiga Boc cu 66 – 34

Aceiași oameni, același discurs, aceleași speranțe. Vasile Blaga și Emil Boc s-au aflat săptămâna trecută la Sibiu pentru a prezenta organizației locale planurile lor pentru partid. În cazul în care vor câștiga. Vasile Blaga s-a întâlnit cu sibienii în amfiteatrul Universității Româno-Germane, Emil Boc a schimbat în ultimul moment locația, din motive de securitate, și a mers la Ramada. Ambii s–au bucurat de aproximativ aceiași primire. Cam tot aceleași persoane le-a venit în primire: activul de partid.
Boc a declarat că el atunci când intră într-o competiție, câștigă. A uitat de Primăria București. Emil Boc este sigur și el de victorie. Pariză pe susținerea celor 33 de președinți de organizație care au semnat că îl susțin. Printre ei și președintele PD-L Sibiu, Ion Ariton. Blaga pariază și el pe Sibiu. Doar că pe votul fiecărui membru, nu al unei directive de la centru.
Ambii evită mai mult sau mai puțin elegant atacurile. “Avem nevoie și de experiența celor mai în vârstă și de aplombul celor tineri. Am spus-o în permanență, dar cu o singură condiție: ca fiecare să se priceapă la ceva, pentru că nimic nu este mai periculos decât ca cineva să se priceapă la toate”, spunea Blaga cu trimitere la contracandidatul său, Emil Boc, acuzat în mai multe rânduri că dă senzația că s-ar pricepe la toate. Același lucru îi reproșează premierului și tabăra Blaga: nu poți fi în același timp și premier și lider de partid: ceva tot o să iasă prost. Boc le-a răspuns tot la Sibiu la numai două zile distanță: “Eu nu comentez declarațiile nimănui eu doar vă spun fapte și lucruri concrete”, a spus Boc, și a continuat să înșire aceleași cifre cu care a plecat de dimineață în turneu prin țară.
Spune totuși că nu este totul roz. Dar că va fi. “Știu că în România încă nu este numai lapte și miere, și nu va fi nici în perioada următoare, sunt realist, spun însă un lucru foarte clar și direct, că fără măsurile pe care le-m luat în 2010, România ajungea în imposibilitatea de a plăti salarii și pensii și ajungea în incapacitate de plată. Am trecut peste această perioadă dificilă, am trecut peste perioadele dureroase, am stabilizat economia și ne ne îndreptăm încet și sigur către creștere economică. Ieșirea din recesiune nu este echivalentă cu ieșirea din criză, dar ieșirea din recesiune, dacă ea se va produce, va fi primul semn sănătos că mergem pe direcția bună și că putem culege și roadele măsurilor”, a recitat Boc la Sibiu același mesaj pe care l-a spus cu câteva ore înainte la Bistrița și Mureș. De la Sibiu a plecat la Alba.
În urma lui Boc au rămas doar comentariile. Sibienii care l-au asculat și pe Blaga, dar și pe Boc, spun că cel din urmă va câștiga. Nu că i-a convins neapărat cu planurile de viitor. Ci că așa-i în politică. “Am trimis bilet la partid. Nu pariu, doar așa ca să le arăt că știu cum stau lucrurile. Boc va câștiga alegerile cu 66%. Atât ma scris pe bilet. Vă spun eu, nu mai socotiți: câștigă Boc cu 66 la 34” , comenteză în urma lui Boc fostul președinte al PD Sibiu, Nicolae Nan.
La sfârșitul acestei săptămâni sunt alegeri în partid. În PD-L.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Drusus

Acum 11 ani

oricare dintre ei ar cistiga, cei care pierdem suntem noi, \"muritorii de rind\"...
Raspunde

RPS

Acum 11 ani

\"Emil Boc a schimbat în ultimul moment locația, din motive de securitate, și a mers...\" Emilus draga, ti-a fost frica ca ti-o iei cu oua iara? Cateodata unora le-ar sta bine impaiati...si nu ma refer la domnul de mai sus
Raspunde

derc

Acum 11 ani

ce fete de tilhari au d-le !uitati-va l;a poze.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus