Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Adoptati comunitari! Un indemn care se aude mai bine peste hotare

 

În  a doua jumătate a acestei luni,  Fundația “Pferd und Hund” e.V. va trimite spre adopţie în Germania peste 40 de câini. Până acum au fost transportaţi în Germania, spre adopţie, un număr de 216 câini comunitari, informează reprezentanții administrației locale.
 
Asociaţia Pferd und Hund e. V. a încheiat un contract de colaborare cu Primăria Sibiu în ceea ce privește sterilizarea câinilor comunitari din oraș încă din 2009, parteneriatul fiind prelungit în luna martie a anului trecut. ”Campania are ca scop principal sterilizarea câinilor cu stapân care nu fac parte dintr-o rasă omologată. Costurile acestor intervenţii chirurgicale sunt suportate de către Asociaţia Pferd und Hund, din Germania, şi au caracter gratuit pentru stăpâni. Campania constă în punerea la dispoziţia cetăţenilor a unei clinici mobile, unde se efectuează operaţiile de sterilizare a câinilor”, se arată într-un comunicat de presă.
 
Ambulatoriul s-a mutat pe Preot Bacca
 
Ambulatoriul care a funcţionat până de curând în zona Piaţa Rahovei va fi relocat şi va deveni funcţional în zona Calea Poplăcii, pe strada Preot Bacca. Acesta va beneficia de serviciile mai multor medici veterinari, iar datorită acestui lucru se va accelera ritmul de sterilizări. În cadrul acestei campanii au fost sterilizaţi peste 1000 de câini fără stăpân (la acest număr se adaugă şi sterilizările câinilor cu stăpân).
 
Tot în această lună va fi reluat în şcoli Proiectul educaţional “De ce iubim noi câinii?”. Acest proiect doreşte să îi responsabilizeze pe cei mai tineri dintre sibieni faţă de animale şi mai ales faţă de câinii fără stăpân. În prezent, angajaţii serviciului aşteaptă ultimele confirmări din partea şcolilor care doresc să se implice în proiect, pentru a putea stabili graficul desfăşurării. Mai multe detalii vor fi furnizate pe parcurs.
 
De asemenea, sibienii care îşi doresc un câine pot adopta din adăpostul care funcţionează în Dealul Guşteriţei. Câinii care sunt daţi spre adopţie pot fi văzuţi şi pe site-ul www.cainifarastapan.sibiu.ro. În prezent, în adăpost sunt 200 de câini.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus