Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Fotbal, locuinte, telegondola. PSD si-a prezentat oferta pentru municipiu

 

Un lucru clar se vede de la o poștă: PSD-iștii sunt cu jumătate de pistă înaintea celorlalte partide în pregătirea pentru campania electorală. Și continuă această cursă într-un ritm mult mai alert decât colegii locali din Uniunea Social Liberală. Și-au fixat primii posibilii candidați la Consiliul Județean și Primăria Sibiu, au comandat deja sondajele de opinie și și-au stabilit clar lista cu promisiuni cu care vor să cucerească electoratul sibian. 
Social democrații au triat deja candidatul pe care-l propun în cadrul Uniunii Social-Liberale pentru Primăria Sibiu. Asta, în timp ce liberalii încă se gândesc la un nume cu care să se lupte cu alesul PC: Cristian Marinescu. “Nu este problema noastră dacă cei din PC sau PNL și-au stabilit sau nu candidații. Noi ne vedem de program”, explică situația, președintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea. Dacă liberalii se așteaptă să-și aleagă un posibil candidat prin luna octombrie, social-democrații știu deja cu ce program vor merge în campania electorală. 
Alesul PSD, Bogdan Trif și-a stabilit deja principalele subiecte cu care speră că-I va convinde pe sibieni. A plecat de la experiența sa profesională de la protecția mediului și s-a oprit la punctele considerate slabe în administrația Johannis. A plusat și “în stil” Trihenea și pomite o telegondolă care să facă legătura între Păltiniș și Sibiu. "Bogdan Trif urmează să intre acum în competiție cu candidatul ce va fi stabilit de PC și PNL. Este opțiunea noastră, să vedem în ce măsură se va impune în fața propunerii cu care va venia Alianța PC-PNL", a anunțat președintele PSD SIbiu, Ioan Cindrea.  Iar planul lui Trif e simplu: luăm ce nu a rezolvat până acum primarul Klaus Johannis și promitem că rezolvăm noi. Și a făcut o listă: cartierele mărginașe, sportul local, colectarea selectivă a deșeurilor, locuințe pentru tineri și stațiunea Păltiniș. “Șansele mele cred că sunt exact șansele pe care le avea Klaus Johannis în 2000”, spune simplu Bogdan Trif.
 
 
 
Promisiunile electorale ale PSD Sibiu:
 
1. Introducerea unui sistem de colectare selectivă a deșeurilor
2. Construcția de locuințe pentru tineri
3. Reabilitarea și asfaltarea străzilor din cartierele mărginașe ale Sibiului
4. Sprijin financiar pentru sportul sibian și susținerea financiară pentru o echipă de fotbal de prima ligă
5. Construirea unei telegondole care să facă legătura între Curmătură și Păltiniș.
 
 
 
 
Promisiuni care au șocat Sibiul:
 
1. Vom avea un spital. Ba nu, două!
Promisiunea cu spitalele a fost la modă între anii 2004-2008. Gogorița a fost scăpată de Ministrul Sãnãtãtii, Eugen Nicolaescu. A zis că la Sibiu se va construi un spital clinic de urgentã. S-a gãsit un teren, apoi s-au încurcat în terenuri, ca în final să ajungă PD-L la putere și să propună nu construcția de noi spitale, ci închiderea lor. 
 
2. Sibiul va avea trei municipii!
Se întâmpla prin 2003 și era la modă inaugurarea cu mare fat a satelor pe post de commune și comunelor pe post de orașe. PSD Sibiu a venit atunci cu ideea genial a se mai face un municipiu în județ. "Vom face o analizã si în functie de mai multe criterii vom alege orașele. Există mai multe criterii, însă cel mai important este numărul populatiei" , spunea pe vremuri Gheorghe Suditu. Explicatia era simplã: "bugetul localitãtii va fi mult mai mare. Vor veni la municipiu mai multe fonduri de la Consiliul Judetean, iar toate serviciile se vor dezvolta" , promitea deputatul Suditu. 
 
3. Cu barca pe Cibin. Sau cu vaporul
"Avem pregãtit un plan prin care în câțiva ani vom transforma Cibinul într-un râu navigabil. Amenajarea Cibinului va da o altã fațã orasului, acesta putând deveni un adevãrat bulevard al orașului si poate duce la dezvoltarea agrementului în zonã" . Constantin Trihenea nu a adunat nici voturi si nici prea multe mulțumiri pentru planurile lui îndrãznețe. A intrat totuși în folclor cu una din cele mai ciudate promisiuni. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

mircea

Acum 12 ani

dar ceva frectii, sau ma rog masaje nu dati/faceti?
Raspunde

io

Acum 12 ani

masaje nu se da, iti dau un pont, vezi ca se fac la sediul PD-L-ului
Raspunde

asa e

Acum 12 ani

asa e.la sediul pd-l le fac masaje psd-istiiiiiiiiiiii............si unii si altii partide de retardati.
Raspunde

sibienii

Acum 12 ani

si nevasta ( sa nu-i zic altfel) lui cindrea, ce mai serveste?
Raspunde

oPservator

Acum 12 ani

Telegondola mai lipsea in Paltinis! \"Inteligenta\" oferta electorala! Dece nu le-a trecut prin cap sa interzica (sau sa demoleze!) constructiile de prost gust din Valare si Paltinis care au transformat o statiune montana frumoasa (facuta de sasi!) intr-o \"tiganie\" facuta de ... ciobanii urbanizati!
Raspunde

ptr.observator

Acum 12 ani

Ptr. ca,citam: \"constructiile de prost gust din Valare si Paltinis care au transformat o statiune montana frumoasa (facuta de sasi!) intr-o \\\"tiganie\\\"\" au primit autorizatii de constructii de la sasul de Iohanis, dar se pare ca tu, sas fiind, gandesti mai greu!
Raspunde

Emil

Acum 12 ani

Daca romanii voteaza alianta securist-comunista, chiar isi merita soarta....sa votezi asemenea entitati malefice chiar trebuie sa fi batut in cap...
Raspunde

Ptr. comunistii din PDL

Acum 12 ani

Te cheama si Boc sau numai Milucu?
Raspunde

Gugu

Acum 12 ani

Sasul nu a gandit greu ! Autorizatiile de Construire in Paltinis nu le da Iohanis , desteptule ! Mai invata carte , esti slabut ! Te trezesti vorbind asa .......
Raspunde

jos pdl

Acum 12 ani

Nu pot ei cumpara cat putem noi vota HAI USL
Raspunde

Emil

Acum 12 ani

Tovarase Cindrea , construiti o telegondola la Micasasa, ca nu mai putem iesi din curti cand ploua, iar cand e vreme calda ne ineaca praful!! Astfel s-ar rezolva doua mari doleante ale noastre. Azi maine va intalniti iar toti fosti comunisti la serbarile colhoznice de la Micasasa, asa ca n-ar fio rau sa veniti cu propunerea asta. Ceva nou trebuie, ca se duce Alianta Crinel-Pontista in jos pe zi ce trece....zau...
Raspunde

sasulea

Acum 12 ani

sa nu uitam si promisiunea cu tramvaiul in tot sibiul a aceluia care a scos troleibuzele din oras cand s-a vazut primar
Raspunde

adrian

Acum 12 ani

sa nu uitam ca PSD adus tara de rapa.votam cu ei.am pus-o din nou de ocara.
Raspunde

eu

Acum 12 ani

vraja pt prosti.aberatii.telegondola?pt ce?foatbal?la sibiu?cu exceptia echipei inter cand era sustinuta de nicu ceausescu nu se prinde fotbalul de sibieni.suntem prea cinstiti.la handbal,rugby si volei da.huoooooo psd-pnl-.. si toti miticii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus