Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
21°C

Fratia USL: Primarul liberal cere ajutorul deputatului PSD

Primarul liberal din Copșa Mică, Tudor Mihalache, i-a cerut ajutorul deputatului PSD, Ioan Cindrea, după ce primăria s-a trezit nevoită să plătească daune constructorului care a introdus apa și canalizarea în oraș. Lucrarea trebuia decontată de Ministerul Mediului, însă banii nu au intrat la timp în contul societății Sca.Mo.Ter, iar constructorul a dat în judecată beneficiarul, adică primăriile din Copșa Mică, Axente Sever, Târnava și Valea Viilor. Sca.Mo.Ter a câștigat în instanță, iar administrațiile locale sunt bune de plată, în total aproximativ 400.000 de euro, o sumă importantă pentru bugetele celor patru localități.

Primarul din Copșa a cerut sprijinul deputatului pentru ca tot Ministerul Mediului să plătească și daunele, pentru că nu a achitat banii la timp. "Instanţa de judecată a hotărât achitarea din bugetele locale ale primăriilor penalităţi de întârziere, în valoare de 400.000 euro, deşi acestea nu au nici o vină. Am inaintat două interpelări adresate, Guvernului României, domnului prim ministru Emil Boc şi Ministerului Mediului şi Pădurilor, domnului ministru Laszlo Borbely, pentru alocarea sumei de 1.278.131,77 lei, sumă necesară pentru plata penalităţilor stabilite de instanţă întrucât bugetele locale nu pot acoperi acești baji şi pentru continuarea finalizării proiectului de investiţii atât de necesar celor 15.000 de locuitori", a declarat deputatul PSD, Ioan Cindrea.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

ioio

Acum 11 ani

Bai ziaristule, verificati gramatica din cand in cand !
Raspunde

sibianul

Acum 11 ani

Mai Aline, il cheama IOAN CINDREA nu: „i-a cerut ajutorul deputatului PSD, Ion Cindrea”, vezi sa nu-l confunzi cu ION ARITON :)))
Raspunde

Gica

Acum 11 ani

Procesul asta s-a declansat la solicitarea primarului copsean, in cardasie cu Scamoterul, pentru a face presiuni asupra ministerului................si pentru a mai avea de unde imparti ceva banuti. Cindrea e un bou daca il ajuta. Un bou mare. De fapt, cum a fost si pana acum in relatia cu tiganul din Copsa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus