Luni,
28.11.2022
Cer Senin
Acum
-2°C

Maine va puteti testa gratuit glicemia si tensiunea in Parcul Astra

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor în Medicină Hipocrates Sibiu va desfăşura în perioada 17 - 31.05.2011 activităţi de informare - educare şi comunicare, legate de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

 

Activităţile constă în: afişarea de postere, distribuire de ghiduri de specialitate şi pliante, activităţi diverse (discuţii interactive, lecţii teoretice, demonstraţii practice) la clasele de elevi, precum şi două acţiuni stradale, astfel:

- marţi 17 mai, în Parcul Astra, zona sediului DSP, orele 10.00-14.00, se va instala un cort/stand unde se vor face determinări gratuite privind: tensiunea arterială, glicemia şi greutatea corporală; se va calcula indicele de masă corporală (IMC) şi se vor distribui materiale de informare-educare şi promoţionale.

- marţi 31 mai, acelaşi loc şi interval orar, aceleaşi activităţi şi măsurători, cu excepţia glicemiei. Se va determina, în schimb, având în vedere că este Ziua fără Tutun, concentraţia de monoxid de carbon în aerul expirat, în special la fumători.

În caz de vreme nefavorabilă (ploaie de durată sau vijelie), activitatea se va muta în incinta hipermarketului Real.

Scopul acestor campanii/acţiuni este de a promova practicile comportamentale sănătoase, preventive în rândul populaţiei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

doinagabriela

Acum 11 ani

este o traba foarte buna,felicitari celor care se ocupa de acest lucru.BRAVO !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus