Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
13°C

100 de bambusi, plantati la Copsa Mica

Elevii din clasele a II-a şi a III-a împreună cu studenţii şi profesorii Facultății de Științe Agricole au sădit peste 100 de răsaduri de bambus în ghivece pe terenurile afectate de alunecări din Copșa Mică. Ghivecele sunt numerotate şi marcate cu numele fiecărui participant la proiect, aceștia urmând să se îngrijească de bambușii plantați.
Evenimentul s-a desfășurat la iniţiativa doamnei Chantal Maas, nascută în România, din Belgia, în colaborare cu o echipă condusă de prof. univ. dr. Horia Barbu de la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi Şcoala cu clasele I-VIII Copşa Mică, Primăria oraşului Copşa Mică a iniţiat un nou proiect de mediu: BAMBUS GIGANT LA COPŞA MICĂ, plantat pe terenurile afectate de alunecări.
Elevii vor îngriji aceste ghivece până în luna octombrie când firele de bambus vor fi plantate pe colinele din Copşa Mică, tot cu sprijinul lor, în cadrul componentei educaţionale a proiectului care mai are două componente, cea de mediu şi cea economică; în cazul în care bambusul se adaptează, se urmăreşte înfiinţarea unui atelier de confecţionare a produselor din bambus (schele de construcţii, parchet, mobilă, etc).


 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

un sibian

Acum 12 ani

FELICITARI! Mici semne de NORMALITATE!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus