Joi,
18.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Spitalul Judetean clasificat, provizoriu, in categoria a II-a

 

Ministerul Sănătății a comunicat autorităților județene că, până la finele acestui an, Spitalul Clinic Județean a fost clasificat la categoria a II-a. ”Spitalului Județean îi lipsește foarte puțin ca să fie clasificat la categoria I (categoria pentru care se alocă cele mai mari sume – n.r.). Ne lipsește doar chirurgia cardiovasculară. A fi încadrați la o categorie inferioară celei de acum, ar însemna să desființăm secții”, a declarat dr. Adrian Șanta, managerul Spitalului Județean.
 
Clasificarea în această categorie, însă, este provizorie și nesigură. Căci, aceasta depinde de categoriile în care vor fi încadrate celelalte două spitale din subordinea CJ Sibiu, respectiv cel de Psihiatrie și cel de Pneumoftiziologie. Cum clasificarea Spitalului Județean a fost dată luând în calcul unele secții din celelalte două spitale, dacă acestea din urmă vor fi încadrate sub II M, atunci lucrurile devin complicate. Practic, unele secții din cadrul celor două spitale vor trebui transferate la Spitalul Județean. Și asta până la 31 decembrie 2011, când expiră clasificarea provizorie dată celui mai mare spital din județ.
Iar incertitudinile continuă. ”Finanțarea spitalelor se va face în funcție de aceste niveluri de clasificare. Dar astea sunt vorbe deocamdată. Nu există nimic scris. Nu știm nici ce înseamnă diferențele între un nivel și altul”, adaugă Șanta.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus