Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Baschet pentru berze

Echipele de baschet ale Colegiilor Octavian Goga și Gheorghe Lazăr se vor întâlni într-un meci de baschet de care pe care, miercuri, în 1 iunie, de Ziua Copilului, pentru o cauză nobilă. Partida de baschet este capul de afiș al unui eveniment de strângere de fonduri pentru proiectul „Aripi pentru viitor”. În deschiderea acestui meci, pe parchetul Sălii Transilvania se vor întâlni față în față jucătorii grupelor de copii ale Clubului Sportiv Școlar și Clubului Sportiv Universitar. Intrarea la aceste meciuri se face pe bază de bilet, prețul fiind de 2 lei. De asemenea, organizatorii, Asociația „Prietenii Berzelor”, vor organiza și o tombolă cu premii. Toate fondurile adunate în urma acestui eveniment vor merge către proiectul „Aripi pentru viitor”.

          Proiectul „Aripi pentru viitor”, este un proiect de strângere de fonduri pentru construirea primului adăpost specializat pentru berze din Romania. De la înfiinţarea asociaţiei „Prietenii Berzelor” în anul 2007 şi până în prezent in adăpostul pe care membrii asociaţiei l-au improvizat in Cristian au fost îngrijite peste 40 berze care din diferite motive nu au putut migra: fracturi ale aripilor, fracturi ale picioarelor, pui care nu au învaţat să zboare, electrocutate, prinse de câini şi din păcate chiar maltratate de oameni. Dacă la început berzele aduse la noi erau exclusiv din localitatea Cristian treptat am început să aducem berze din localităţile învecinate pentru ca mai târziu să înceapă să sosească berze din diferite colţuri ale ţării: Craiova, Deta, jud. Timiş, Reşiţa, Braşov, Hoghiz. De la Craiovape lângă cei patru pui salvaţi anul trecut după ce cuibul lor a fost distrus de o furtună puternică a fost adusă cu un an înainte o barză inelată în Ungaria iar de la Iliadin judeţul Hunedoara a fost adusă o barză neagră salvată şi eliberată în vara anului trecut. Pentru noi construirea unui adăpost specializat dotat cu toate cele necesare primirii autorizaţiilor de funcţionare (carantină pentru păsările bolnave, spaţiu pentru medicul veterinar, voliere, un spaţiu de iernare) este mai mult decăt necesară. Primul pas a fost făcut anul trecut când am încheiat un contract de asociere în participaţiune cu primăria din localitatea Cristian prin care am primit in folosinţă un teren cu suprafaţa de 2000 mp, teren pe care vrem să începem construirea adăpostului.

          Anul trecut asociaţia „Prietenii Berzelor”  a câştigat  proiectul  „Aripi pentru viitor”. Acesta este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Trust for Civil Society în Central & Eastern Europe. Suma alocată in cadrul acestui proiect este de 15.000 RON, acordaţi in trei tranşe.

Scopul proiectului este atragerea de fonduri pentru construirea unui adăpost in localitatea Cristian pentru berzele rănite sau care din diferite motive nu au putut migra.

          Primul demers în acest sens este amenajarea unui punct de informare pentru turişti in incinta Bisericii Evanghelice din Cristian un important punct de atracţie turistică în zonă. În cadrul acestui punct de informare se vor desfăşura diferite activităţi de promovare a berzei albe şi a localităţii Cristian. Finanţarea primită în cadrul proiectului va fi folosită în totalitate pentru confecţionarea de produse promoţionale ce vor fi oferite turiştilor in schimbul unor donaţii diferenţiate. Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată prin faptul că din suma rezultată prin vanzarea de produse personalizate se va păstra un fond de rulaj care va fi folosit permanent pentru realizarea de noi produse. De asemenea in cadrul proiectului se va incerca extinderea campaniei pentru 2% şi atragerea de fonduri prin donaţii salariale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus