Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Dan Lungu isi lanseaza noul roman la Sibiu

Scriitorul Dan Lungu îşi lansează la Sibiu cel mai recent roman „În iad toate becurile sunt arse”, apărut în colecţia Fiction Ltd. a editurii Polirom. După bestsellerurile „Raiul găinilor”, „Sunt o babă comunistă!” şi „Cum să uiţi o femeie”, ultimul roman aduce o poveste surprinzătoare, o scriitură diferită şi un subiect neconvenţional. Victor, protagonist al romanului „În iad toate becurile sunt arse”, trăieşte cu senzaţia acută că supravieţuieşte propriei tinereţi. După copilărie şi adolescenţă, vârste pe care le suprapune, retrospectiv, cu cea mai bună perioadă a vieţi, are sentimentul că prezentul se derulează din inerţie. Îndeplineşte o muncă bizară, nesatisfăcătoare, la care se adaugă obsesia că propria soţie, vesela Veronica, se transformase în timp într-o femeie care îi seamănă perfect, dar care nu mai păstrează nimic din şarmul şi visurile fetişcanei cu care se însurase. În derapajele sale evazioniste, memoria îi proiectează mereu filmul trecutului, când, alături de gaşca de colegi de liceu, totul avea sens şi savoare. Scenele din adolescenţă, rememorate în limbaj colocvial - argotic, se derulează în ritm alert şi debordează de umor uneori licenţios. Prezentul îşi are însă propria contribuţie la naraţiune. Într-o zi, în preajma Crăciunului, Victor întâlneşte un bărbat care vorbeşte o limbă stranie, însoţit de Nana, traducătoarea sa. Alături de aceştia, intră într-o aventură ce i-ar putea schimba viaţa. Dan Lungu este conferenţiar la Catedra de Sociologie, a Universităţii Al.I. Cuza din Iaşi, şi este apreciat ca unul dintre cei mai buni scriitori din noua generaţie. A facut studii postdoctorale de sociologie la Sorbona, iar în 1996, a iniţiat la Iaşi grupul literar Club 8. Între 2001 şi 2002, a fost redactor-sef al revistei „Timpul”. Lansarea va avea loc marţi, 31 mai, de la ora 13:30, la librăria Erasmus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus