Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Polisano vrea sa deschida doua spitale, in Bucuresti si Sibiu

Grupul de servicii medicale Polisano, controlat de omul de afaceri Ilie Vonica, vrea să deschidă până la sfârşitul anului viitor două spitale, în Bucureşti şi Sibiu.

Polisano deţine în Sibiu un spital cu 50 de paturi, deschis în anul 2004.
"Deschidem al doilea spital în Sibiu şi ne gândim foarte serios ca pe viitor să avem şi un spital în Bucureşti. Investiţia pentru unitatea din Sibiu va fi mai mică de 20 milioane de euro (sumă anunţată iniţial, n.r.), pentru că am încercat să reducem costurile, să negociem achiziţia de anumite utilaje sau aparatură. Oricum, va fi o investiţie importantă. Cred că la sfârşitul anului o să lansăm parţial spitalul şi total probabil că în prima parte a anului viitor. Va avea 160 de paturi", a declarat Vonica agenţiei Mediafax.
El a arătat că unitatea din Bucureşti ar putea fi inaugurată anul viitor.
"Este în studiu în acest moment, e greu de spus câte paturi va avea şi ce specialitate, o să vedem de ce este nevoie în urma studiilor", a spus Vonica.
El a adăugat că Polisano va deschide în următoarele luni şi o clinică privată, în zona Otopen. Compania mai deţine trei clinici în Bucureşti.
Clinica Polisano, divizia de servicii medicale a grupului, a inaugurat, marţi, un centru de fertilitate, printr-o investiţie de peste un milion de euro. Centrul are o echipă formată din 13 doctori şi asistente şi se întinde pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi într-o clădire din zona de Nord a Bucureştiului.
Compania deţine un centru de vertilitate deschis în 2006.
"Suntem incluşi în programul naţional de vertilizare in vitro finanţat de Ministerul Sănătăţii şi apreciez că mult mai multe cupluri vor veni ţinând cont de dimensiunea Bucureştiului şi a sudului României. La Sibiu am avut aproximativ 300 de cupluri anul trecut, cu o rată de succes de peste 50% şi, în funcţie de ce a fost nevoie, suma pe care a trebuit să o plătească fiecare familie a fost diferită, cea mai mare ridicându-se la puţin peste 2.000 de euro", a spus Vonica.
Reprezentaţii Polisano au adăugat că 15% dintre cuplurile din România nu pot avea copii.
"Deocamdată studiem posibilitatea dacă deschidem sau nu şi alte centre, suntem în perioada de căutare şi încă nu am luat decizia dacă o să extindem centrele de fertilizare in vitro. Posibil să o facem, dar trebuie să avem un studiu de piaţă", a adăugat Vonica.
Piaţa locală de servicii medicale s-a ridicat anul trecut la 400-420 milioane de euro şi ar putea creşte în acest an la 500 milioane de euro, estimează companiile de profil.
Principalii competitori ai companiei sunt MedLife, Medicover, Regina Maria, Euromedic, Sanador şi Gral.
Din grupul Polisano mai face parte reţeaua de farmacii Reţeta, formată din aproximativ 50 de unităţi.
"Ne apropiem de 50 de farmacii la nivel naţional, acoperim o bună parte din România. În mod cert vom mai deschide, dar e dificil din cauza legii, încercăm să achiziţionăm licenţe şi încercăm să vedem ce oferă piaţa", a precizat omul de afaceri sibian.
Piaţa farmaceutică din România s-a ridicat anul trecut la 9,62 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 19% faţă de anul 2009, potrivit firmei de cercetare şi studii de piaţă Cegedim.
Ilie Vonica a mai spus că anul 2011 va fi mai bun din punct de vedere economic pentru companie.
"Cred că lucrurile încep să se mişte mai bine, băncile au început să ne caute şi să ne finanţeze şi sunt optimist. Se va îmbunătăţi mediul de afaceri, mediul economic şi, aşa cum au fost prognozele date de specialişti, cred că în 2011 vom avea creştere economică şi încet încet începem să ieşim din criză şi economia să îşi revină", a adăugat Vonica.
Grupul Polisano, cu peste 1.800 de angajaţi, cuprinde un lanţ de policlinici, un spital privat, nouă centre de dializă, două centre de fertilizare in vitro, o reţea de farmacii şi un distribuitor de medicamente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

viva

Acum 12 ani

felicitari.se cunosc oamenii din marginime.
Raspunde

pol

Acum 12 ani

Polisano nu mai e ce a fost...s-a transformat intr-o masinarie de facut bani...
Raspunde

electra

Acum 12 ani

pentru unii , dar dute la un spital de stat si sa vezi cat de repede ai vrea sa pleci.
Raspunde

stefan

Acum 12 ani

Bravo lui! asteptam si maternitatea privata.
Raspunde

cadrilater

Acum 12 ani

daca isi face renume bun, vor veni multi si din strainatate pentru fertilizare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus