Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
6°C

”Directoriada 2011”: jurnalistul Radu Nechit candideaza pentru conducerea Scolii populare de arta, actrita Ioana Frunzescu pentru Biblioteca judeteana

 

Patru posturi de manageri pentru tot atâtea instituții de cultură din județul Sibiu sunt scoase la concurs zilele acestea, ieri după-amiază încheindu-se etapa de depunere a proiectelor de management.
Singura instituție unde există un singur candidat este Complexul Național Muzeal Astra – actualul interimar Valeriu Olaru nu are niciun contracandidat pentru funcția de manager al instituției în următorii trei ani.
 
Biblioteca Astra, cea mai mare concurență
 
La polul opus CNM AStra, cea mai mare concurență este pentru șefia Bibliotecii județene Astra. Actualul director al instituției, Ion Onuc Nemeș, nu mai poate candida fiindcă nu îndeplinește condițiile de vârstă. Pentru această instituție au depus proiecte de management în vederea concursului actrița Ioana Elena Frunzescu, conferențiarul universitar Cosmin Tileagă, dar și fostul jurnalist Dan Ioan Bogdan. Provenită din mediul ONG-urilor, Elena Lotrean și-a depus și ea candidatura, alături de muzeograful Bogdan Andriescu și de tânărul Silviu Borș, lector universitar și redactor la Revista Transilvania.
 
Actualul cu fostul, la Revista Transilvania
 
Centrul cultural interetnic Transilvania, care editează revista cu același nume, îl are director interimar pe tânărul Dragoș Varga. Acesta a fost numit în locul lui Corvin Lupu, după ce mandatul acestuia din urmă se încheiase. Amândoi candidează, acum, pentru conducerea instituției în următorii trei ani, ei fiind și singurii care au depus câte un proiect de management pentru aceste instituții.
 
Jurnalistul Radu Nechit, pentru Școala populare de arte
 
Din aceleași motive ca și în cazul lui Nemeș, nici actuala directoare a Școlii populare de arte și meserii, Lia Bologa, nu poate candida pentru a rămâne în fruntea instituției. Patru candidați au depus proiecte pentru managementul acestei instituții. Primul depus este cel al Angelicăi Alina Pinca, alături de care a mai depus un proiect de management Rodica Popa Comăniciu, din Săliște. Tot pentru conducerea acestei instituții mai candidează și Vasile Mirel Bucur, expert restaurator în cadrul CNM Astra și cadru didactic asociat al ULBS. În fine, pentru postul de manager al Școlii mai candidează și Radu Nechit (foto), cel care a condus, printre altele, stația locală de televiziune Realitatea TV.
 
Comisiile de concurs vor analiza proiectele de management ale candidaților. Urmează interviurile cu aceștia, după care, la jumătatea acestei luni, vor fi anunțați câștigătorii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

Parere

Acum 11 ani

Oare ceangaului nu ii e jena sa se lase numit de Lupu si apoi sa ii vrea locul?
Raspunde

Secu

Acum 11 ani

locul lui lupu? i l-a lasat mostenire taticu?
Raspunde

viva

Acum 11 ani

la caracal cu miticii..............retardatii din franzela
Raspunde

ave cezar

Acum 11 ani

Dupa ce a fost elimnat de la sefia statiei realitatea si a adus apoi \"performante\" la tv9, cu siguranta o aduca si beneficii scolii de arta... :)) cea mai proasta gluma, nechit ci cultura...si performanta... =))
Raspunde

un profesor

Acum 11 ani

Pentru biblioteca Astra, Dan Ioan Bogdan se detaseaza de restul pretendentilor... prin experienta manageriala, caracter, prestanta etc, dar sunt convins ca, la fel ca si in alte parti, exista micile interese care primeaza. Oricum ,succes la toti candidatii si sa castige cel mai bun.
Raspunde

catre profesor

Acum 11 ani

cel mai bun sa castige. personal cred ca singurul cu experienta in domeniu si capabil sa elaboreze un program managerial modern este Silviu Bors.
Raspunde

eu

Acum 11 ani

cel mai bun
Raspunde

Claudiu

Acum 11 ani

Bravo Radu Nechit, sa ai multa bafta, succes mai departe
Raspunde

scolarul pentru \"catre profesor\"

Acum 11 ani

draguta,daca nu sti,daca nu cunosti,daca nu intelegi ,nu mai face afirmatii imbecile. Cine este anonimul tehnoredactor Silviu Bors ?Unul care a scris un fel de teza de doctorat care este un fel de monografie plata a BJA. Ii cunosti pe ceilalti?Sti ce le poate mintea? De ce vrei tu sa fi neaparat prostanac? Unuia din candidati Silviu Bors al tau nu ii poate duce nici macar geanta
Raspunde

Johannis

Acum 11 ani

Raspunde

"Anonim"

Acum 11 ani

Se pare ca multi cunosc interesele pentru posturile de conducere, dar putini sunt cei care stiu si problemele unor institutii de cultura sibiene. Dintre toti candidatii la functia de conducere a Bibliotecii ASTRA, oare cati stiu ca in urma cu ceva timp s-a investit inutil intr-un soft de biblioteca a carui eficienta lasa de dorit? Cati stiu ce s-a intamplat cu vechiul program folosit de majoritatea celorlalte biblioteci judetene? Cati stiu sa faca diferenta dintre cele doua programe? De ce imprumutul se face in sistem traditional daca in urma cu cativa ani s-a investit intr-un sistem de barcodare? De ce nu exista posibilitatea cautarii in cataloagele traditionale, daca tot nu s-a incheiat procesul de automatizare? In acest context, cum se poate comanda o carte daca nu se gaseste pe catalogul on-line, dar exista in biblioteca? Cum se pot dezvolta serviciile unei biblioteci, daca nu se utilizeaza frecvent un modul de rapoarte? De ce o institutie atat de mare, cu doua corpuri, isi tine sala de lectura inchisa in permanenta? Unde e cotata acum Biblioteca Astra la nivel national? Cine e responsabil pentru toate nemultumirile generate pana la urma celor care vor sa beneficieze de serviciile unei biblioteci finantate de statul roman? Raspunsuri precum “lipsa personalului”, “lipsa banilor de curent”, “criza economica” etc. sunt pentru mine inutile… Personal, astept un director care sa poata scoate adevarul la iveala si sa ridice biblioteca la adevarata ei valoare! Ii urez de pe-acum succes in urmatorii 5-6 ani in speranta ca-i va fi suficient sa repare ce-au stricat altii…
Raspunde

someone

Acum 11 ani

E clar nevoie de o persoana competenta, pentru ca e pacat de prestigiul acestei institutii...
Raspunde

someone

Acum 11 ani

Pentru ca s-a ales praful...persoane cu studii superioare, subordonate unora fara...
Raspunde

johannis

Acum 11 ani

incredibil Eunuc Nemes Hadambul doreste sa-si opromoveze amanta,pe Laura Bucataru,fata culeasa de la xerox,directoare la Astra.Asa ceva ,la noi ,la sasi,nu se poate .La noi este mai rau. Voi indigenii,ii permiteti unui hadamb ca eEunuc,alunecos,onctuos,nulitate exemplara ,sa alcatuiasca o comisie din prietenii sai care trebuie sa o faca directoare pe harnica moldoveanca Laura Bucataru,care in mod normal nu ar fi trebuit sa fie primita in concurs.Diostractia va fi maxima pe urma,la contestatii. Silviu Bors ? un carierist care are si el doi prieteni buni in comisie isi va putea probabil implini visele dictatoriale si dorinta patologica de a fi neaparatsim cu orice pret SEF. Ailalti?Vai de capul lor! la noi la sasi nu ar fi posibila o asemenea scweinerie. Incredibili indigenii acestia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus