Joi,
18.04.2024
Partial Noros
Acum
9°C

470 de biciclisti la Maratonul Medieval International Montainbike

470 de biciclişti vor lua startul celei de a VII–a ediţii a Maratonului Medieval Internaţional de Mountainbike. Competiţia va începe la ora 10.30 din faţa Liceului St. L. Roth şi tot aici va avea loc  premierea câştigătorilor, la ora 17.30. Maratonul medieval este organizat de Primăria Mediaş, prin Direcţia municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, în colaborare cu Asociaţia sportivă Ciclomed Mediaş.

Cursa va începe cu un tur de oraş cu maşina poliţiei în faţă, până la intrarea pe traseul de offroad. Acest tur este necesar atât pentru încălzirea concurenţilor, cât şi pentru o împrăştiere a acestora, având în vedere că intrarea pe traseul de offroad este destul de îngustă şi foarte abruptă.  Maratonul se va desfăşura pe două trasee de 80 şi 50 km, cu urcuşuri şi coborâşuri pe unele porţiuni destul de dificile, care vin în contradicţie atât cu peisajul extraordinar, cât şi cu mulţimea de repere istorice precum bisericile fortificate.

Premiile în valoare de 20.000 lei vor consta în produse specifice pentru mountainbike, mai exact biciclete, căşti, lanterne frontale speciale, cauciuri, piese de schimb şi multe altele.  De asemenea, toţi participanţii vor primi câte o medalie şi diplome de participare. Pentru cel de al doilea an la rând, organizatorii au pregătit o tombolă cu premii surpriză. Ideea acestei tombole vine să întărească obiectivul competiţiei, care este promovarea sportului de masă.

„Anul acesta avem un număr record de participanţi şi îmi doresc ca vremea să fie de partea noastră, pentru ca evenimentul să fie unul reuşit. Acum suntem pe ultima sută de metri cu pregătirile, toate condiţiile pentru organizarea acestui maraton ajuns la cea de a şaptea ediţie sunt îndeplinite, premiile sunt cumpărate şi îi aşteaptă pe cei mai buni competitori“, a declarat Lucian Costea, directorul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Mediaş.

„Maratonul Medieval este unul de viteză şi dacă vom avea parte de vreme bună, traseul este 100 % ciclabil. Dacă însă va ploua, traseul devine extrem de dificil. Mă bucur că în fiecare an numărul participanţilor este tot mai mare, fapt ce demonstrează atât buna organizare a evenimentului, cât şi ineditul traseului,“ a declarat Dragoş Costea, din partea Asociaţiei Ciclomed.

 

 Pe distanţa de 80 Km, concursul se va desfăşura pe ruta:
-  MEDIAŞ
- TUR DE ORAŞ PÂNĂ ÎN GREWELN
- INTRARE PE TRASEU OFFROAD
- ROMANEŞTI
- CURCIU
- BĂGACIU
- DELENI
- BOIAN
- BAZNA
- MEDIAŞ

Pe distanţa de 50 Km, concursul se va desfăşura pe ruta:
- MEDIAŞ
- TUR DE ORAŞ PÂNĂ ÎN GREWELN
- INTRARE PE TRASEU OFFROAD
- ROMANEŞTI
- BOIAN
- BAZNA
- MEDIAŞ

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus