Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Marin Cazacu si François Robert Girolami concerteaza la Sibiu

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va susţine un concert alături de artistul Marin Cazacu, sub bagheta maestrului francez François Robert Girolami. Programul concertului cuprinde lucrarile B.Smetana –Uvertura operei „Mireasa vândută”, A.Dvořák – Concert pentru violoncel şi orchestră în si minor op.104, şi G.Bizet – Simfonia în Do major. Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de Muzică Dinu Lipatti din Bucureşti sub îndrumarea profesorului Ion Urcan, urmând apoi cursurile Conservatorului de Stat Ciprian Porumbescu. Din 1983 este solistul Filarmonicii „George Enescu” şi a susţinut o activitate concertistică intensă atât în România cât şi în Europa, Asia şi SUA. În 1998 a fondat Cvartetul „Cellissimo”, iar în 1999 a pus bazele Festivalului Internaţional „Enescu and the music of the world” care are loc în fiecare an la Sinaia, în ajunul zilei de naştere a marelui compozitor. În 2004 i-a fost acordată distincţia „Ordinul Meritul Cultura” în grad de Cavaler, iar în 2006 a obţinut titlul de Doctor în Muzică Suma cum laude, cu teza intitulată „Concertele pentru violoncel în creaţia muzicală românească de la Constatin Dimitrescu la Pascal Bentoiu”. Marin Cazacu cântă pe un violoncel Lorenzo Ventapane (1820). Evenimentul va avea loc joi, 9 iunie, de la ora 19:00, la sala Thalia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus