Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Targ de produse traditionale si ecologice in week-end

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte, în zilele de 11şi 12 iunie 2011, a şasea ediţie a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, cu desfăşurare între orele 10-18.

Hrana sănătoasă este din ce în ce mai căutată din nevoia de a folosi produse ecologice şi tradiţionale, provenite din ingrediente naturale.

În cadrul acestei ediţii a târgului vor fi prezenţi peste 15 producători din  judeţele Sibiu, Alba şi Mureş, ce vor expune delicioase plăcinte de casă, turtă dulce, prăjituri săseşti, produse apicole, pâine coaptă pe vatră, cozonaci, brânză telemea de Mărginimea Sibiului, brânză de burduf, unt, caş de vacă sau de oaie, produse din lapte de capră, preparate din carne, condimente, ţuică, ceaiuri, siropuri, dulceţuri (de trandafiri, căpşuni, nuci verzi, fructe de pădure, etc. ), şi multe alte delicatese culinare româneşti.  Nu vor lipsi mâncărurile preparate la ceaun: cocoloş cu brânză, tocană de oaie, păstramă de oaie la grătar.

Toate aceste produse vor fi expuse şi spre degustare, consumatorul având posibilitatea de a cumpăra produsul favorit. Consumatorii fideli ai produselor tradiţionale şi ecologice expuse la acest târg ne dau certitudinea calităţii şi atractivităţii produselor.

Scopul organizării acestor evenimente este promovarea fermierilor şi producătorilor de specialităţi tradiţionale de calitate cât şi prezentarea produselor atestate tradiţional de  către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Târgul se înscrie şi în proiectul dezvoltat de Fundaţia ADEPT Transilvania de sprijinire a micilor fermieri.

Organizatorii evenimentului sunt: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Sibiu, Asociaţia producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice Mărginimea Sibiului, Fundaţia ADEPT şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cu sprijinul  Consiliului Judeţean Sibiu.

În continuare Târgul de produse tradiţionale şi ecologice se va desfăşura din două în două săptămâni, până la jumătatea lunii octombrie 2011.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus