Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
17°C

Pregatiri de Rusalii ca pentru razboi: 916 politisti si 230 de jandarmi vor asigura paza

Pentru asigurarea liniştii publice în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Rusalii şi pe timpul acestora, 10-13 iunie,  poliţiştii sibieni vor acţiona împreună cu forţele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu.

În total, vor fi angrenaţi nu mai puţin de 916 poliţişti şi 230 jandarmi.

„În această perioadă se va acorda o atenţie sporită locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează să se desfăşoare slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, etc, pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi furturilor”, arată Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu

Vor fi intensificate acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată, pe Aeroportul Internaţional Sibiu, zone montane, în trenurile de călători şi în celelalte mijloace de transport în comun din zonele cu afluenţă numeroasă, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Efectivele poliţiei rutiere vor fi prezente, la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în marile oraşe şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane.

„Asigurăm comunitatea sibiană că dispunem de resursele necesare asigurării unui răspuns prompt la nevoile de siguranţă ale cetăţenilor municipiului şi judeţului Sibiu şi o intervenţie rapidă şi eficientă atunci când situaţia o impune sau ori de câte ori este sesizat un eveniment antisocial prin intermediul Apelului Unic de Urgenţă 112, apel gratuit”, mai spune Luciana Balteş.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus