Miercuri,
21.02.2024
Innorat
Acum
5°C

19 tineri, la spital cu toxiinfectie alimentara dupa banchetul de absolvire a facultatii

Un număr de 19 tineri care au participat la banchetul de absolvire a facultăţii la un restaurant din municipiul Sibiu au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în noaptea de joi spre vineri, cu simptome de toxiinfecţie alimentară, doi dintre ei fiind internaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă, în noaptea de joi spre vineri 19 tineri cu vârste cuprinse între 21-24 de ani au ajuns la spital cu dureri abdominale, vărsături şi greţuri, transmite corespondentul Mediafax.
“La Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns 19 tineri care veneau din acealaşi loc şi aveau dureri abdominale, vărsături şi greţuri. Pacienţii au primit îngrijiri medicale în UPU. Doi dintre tineri au rămas pentru supraveghere în Secţia Clinică Infecţiose, iar restul au fost externati, starea lor fiind bună”, a declarat Raluca Puşcă.
Potrivit medicilor din UPU, cel mai probabil tinerii au suferit o toxiinfecţie alimentară şi au avut nevoie de soluţii perfuzabile pentru reechilibrare hidroelectrolitică.
Tinerii, care au participat la banchetul de absolvire a facultăţii la un restaurant din municipiul Sibiu, cred că li s-a făcut rău din cauza peştelui şi a îngheţatei pe care le-au mâncat.
"Îngheţata a avut un gust cam ciudat şi cred că şi de la peşte mi s-a fcut rău pentru că era foarte moale şi nu arăta cum trebuia să arate un peşte proaspăt”, a declarat corespondentului Mediafax Lavinia Podarcea, una dintre pacientele care au avut nevoie de tratament la Urgenţă.
Tinerii spun că foarte mulţi dintre colegii lor au avut probleme şi au plecat de la banchet, chiar dacă nu toţi au ajuns la spital.
"Am început să mă simt rău imediat după ce am început să mănânc peşte. În cel mult o jumătate de oră am început să vărs. Nu ştiu exact câţi au avut probleme, dar când m-am dus la baie nu mai era loc. La toţi le era rău”, a declarat Dumitru Iuga, un alt pacient.
Reprezentanţii restaurantului susţin însă că tinerilor li s-a făcut rău din cauza consumului de alcool. 
 
"Se pare că alcoolul e de vină. Prea mult alcool. Nu e nicidecum toxiinfecţie alimentară. Alcool prea mult”, a declarat Cornel Vintilă, reprezentantul restaurantului.
Potrivit acestuia, restaurantul a păstrat mostre din toate preparatele servite.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

bula

Acum 12 ani

si voua va este frica sa da-ti numele restaurantului simplu grand hotei dumbrava
Raspunde

bes

Acum 12 ani

Cred ca sunt obligati prin lege sa nu publice numele restaurantului.
Raspunde

@bes

Acum 12 ani

ce lege? bai bes nu mai vorbi prostii
Raspunde

eu

Acum 12 ani

nu exista nici o lege, e mafia din sibiu, nu poti sa scri pe net grand hotel dumbrava intr-un astfel de articol, mersi de info, sa nu mai mearga nimeni acolo la restaurant, mai au si tupeul sa-i faca betivi pe studenti...trebuie da-ti in judecata, sa plateasca daune si toate costurile pentru toti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus