Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
7°C

Vointa intra in Liga I!!! Daca trece de Delta Tulcea

Un comunicat al Federației Române de Fotbal face lumină în cazul promovărilor și retrogradărilor din prima ligă de fotbal. FRF susține că forul de conducere al federației, Comitetul Executiv, nu are nicio competență în ceea ce privește procesul de licențiere al echipelor, astfel că deciziile luate până acum rămân definitive.

Sportul Studenţesc va rămâne în Liga 1, aceasta fiind singura echipă care a primit licenţa dintre cele 4 care au retrogradat (Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti, Unirea Urziceni şi Sportul Studenţesc). Gloria Bistrița și Poli Timișoara rămân retrogradate din prima Ligă.
În cazul promovării, vor juca în prima ligă echipele care au ocupat primele două locuri în cele două serii ale Ligii 2, cu condiția ca echipele să fie licențiate pentru prima divizie. În această situație sunt formațiile Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna, Petrolul Ploiești și CS Mioveni. CS Mioveni a ocupat locul trei în seria B a Ligii 2, însă va promova din cauza faptului că ocupanta locului 2, FC Bihor, nu a primit licența.
Al cincilea loc rămas vacant în Liga 1 va fi ocupat de una din formaţiile care au terminat pe locul 4 în cele două serii din Liga 2, respectiv Delta Tulcea sau Voinţa Sibiu. (locul 3 din seria 1, Săgeata Năvodari, nu a primit licenţa). În acest moment, Voinţa Sibiu are deja licenţa pentru Liga 1, în timp ce Delta Tulcea este în proces de licenţiere.
Regulamentul spune că locul rămas vacant în Liga 1 va fi ocupat de prima echipă clasată în Liga 2, posesoare de licenţă. În acest caz, fie va promova direct Voinţa Sibiu, fie va juca baraj cu Delta Tulcea, în cazul în care aceasta din urmă va primi şi ea licenţă.

Comunicatul remis presei de FRF:

"Urmare a numeroaselor articole de presă şi a luărilor de poziţie din mass-media pe tema respectivă, Federaţia Română de Fotbal precizează:
Comitetul Executiv al FRF nu are nicio competenţă în ceea ce priveşte procesul de licenţiere a cluburilor, unul independent, acesta fiind încheiat la nivelul Ligii I.
Într-adevăr, forului mai sus menţionat i se poate prezenta, conform Ordinii de Zi, o informare cu privire la procesul de licenţiere încheiat sau având drept tematică procesul de licenţiere în ansamblul său. Atât şi nimic mai mult.
Direcţia Presă şi Relaţii Publice a FRF"

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

10 comentarii

sb

Acum 11 ani

HAI VOINTA !!!!!!!!!!!!!
Raspunde

rick

Acum 11 ani

fotbalul in romania= sport pentru golani cu golani, manelisti, spargatori de seminte si nespalati burtosi cu cefe rase. sper sa nu promoveze vointa. mai bine in B. si mai bine ar fi sa nu fie fotbal la sibiu
Raspunde

fan vointa

Acum 11 ani

atunci rick=fotbalul din romania....daca nu iti place i treaba ta nu veni la stadion frate
Raspunde

pt rick

Acum 11 ani

de ce am impresia ca tu te-ai autocaracterizat ;manelist si samantar, si pe langa toate astea probabil esti si vreun ratat de ala traumatizat din copilarie pt ca nu te baga nimeni in seama, toti copiii te evitau la joaca si nu te bagau niciodata in echipa pentru ca erai un prost retardat., lucru care se vede si acum cand vi si ne dai citate din jiji si din gsp si sport.ro
Raspunde

adrian

Acum 11 ani

pt.rick.nu cred ca acest baiat te-a jignit cu ceva.si-a spus si el parerea.tu esti cel care are gura mare si sincer iti spun esti un frustrat.fiecare are dreptul la parere.fotbalul in romania intr-adevar nu este fotbal.nu vad ce are copilaria cu fotbalul.in fine.cred ca ar trebuie sa iti respecti conationalii si dupa aceea sa dai lectii de intelectualism.pe care sincer.nu il ai.multumesc anticipat.
Raspunde

Victor

Acum 11 ani

E frumoasa Liga I, dar modul in care se poate realiza promovarea nu ne face cinste. Poate ca ar fi mai bine inca un an in B, daca n-am reusit sa obtinem promovarea pe teren. Nu se compara o promovare prin joc pe teren cu cea facuta de comisii la masa verde. In orice caz, HAI VOINTA!
Raspunde

dudu

Acum 11 ani

sper sa nu promoveze. echipa asta e doar jucaria lui Hambasan adusa peste noapte , nu se vrea performanta. Inter Sibiu sau Soimii da merita sa jaoce pe prima scena, Vointa nu.
Raspunde

oare?

Acum 11 ani

si daca promoveaza, cat este pretul ca sa lase locul in A unei alte echipe? uite asa devine vointa o afacere profitabila
Raspunde

Emil

Acum 11 ani

pt incultu de la 8, in liga 1 nu se poate vinde locu.
Raspunde

MEME

Acum 11 ani

haide Delta !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus