Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Ghidul spitalelor sibiene. Spitalul Clinic Judetean si Spitalul de Pneumoftiziologie, incadrate in clasa a II-a de clasificare

Ministerul Sănătăţii a publicat lista completă cu clasificările spitalelor din ţară. Finanţarea acestor instituţii se va face în funcţie de această clasificare aprobată de minister. Din cele 461 de unităţi sanitare publice cu paturi, doar opt au primit gradul 1 de clasificare, cu cel mai ridicat nivel de competenţă.
Autorităţile au realizat un sistem de clasificare pe cinci clase, unde, în clasa 1 sunt incluse unităţile de top, iar în clasa a V-a sunt instituţiile de competenţă limitată, respectiv unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.
În județul Sibiu, Spitalul Clinic Județean și Spitalul de Pneumoftiziologie vor primi în viitor cei mai mulți bani, fiind catalogate în clasa a II-a. SPitalul de Psihiatrie și Centrul de Îngrijiri Paliative Hospice Asociaţia Carl Wolff au fost încadrate în clasa a V-a.

SPITALELE DIN JUDEŢUL SIBIU:

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu - II plan conf.
Spitalul de Psihiatrie "Dr.Gh.Preda" Sibiu - V
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu - II M plan conf.
Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu - IIM plan conf.
Spitalul Municipal Medias - IV
Spitalul Orasenesc Agnita - IV plan conf.
Spital Militar de Urgenţa Alexandru Augustin - III plan conf.
Spital General CF Sibiu - IV
Centrul de Îngrijiri Paliative Hospice Asociaţia Carl Wolff - V
SC Centrul Medical Polisano srl Sibiu - IV


GRADELE DE COMPETENȚĂ

Clasa I de clasificare înseamnă competenţă foarte înaltă şi sunt încadrate instituţiile care răspund profilului de spital regional de urgenţă.
 
Clasa a II-a de clasificare înseamnă competenţă înaltă, iar în această clasă sunt incluse spitale care deservesc un judeţ şi judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mare de complexitate.

Clasa a III-a, de competenţă medie, reprezintă unităţile care deservesc raza judeţului şi, în mod excepţional, judeţele limtrofe. Sunt incluse aici şi spitalele judeţene de urgenţă neclinice care nu sunt în centre universitare.

Clasa a IV-a include instituţii cu competenţe de bază, care deservesc unitatea administrativ-teritorială şi care se limitează la afecţiuni cu grad mic de complexitate.

Clasa a V-a include instituţii de competenţă limitată, adică unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus