Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
14°C

Aproape 5200 de locuri scoase la admitere de ULBS

În mai puţin de două săptămâni, majoritatea facultăţilor din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu dau startul înscrierilor. Cele mai multe locuri scoase la admitere există la Facultatea de Inginerie şi la cea de Ştiinţe.

Facultatea de Inginerie "Hermann Oberth" începe înscrierile în data de 11 iulie. Cei interesaţi pot alege unul din cele 415 locuri fără taxă, la care se adaugă alte 410 locuri cu taxă şi 75 de locuri la învăţământ la distanţă. Înscrierile se încheie în data de 19 iulie iar rezultatele se afişează pe 20 iulie. Foarte multe locuri spre admitere există şi la Facultatea de Ştiinţe, respectiv 222 de locuri bugetate şi 388 de locuri cu taxă. Perioada de încriere este 11 - 19 iulie, rezultatea urmând a fi afişate deasemenea pe 20 iulie. Concurenţă mare s-a înregistrat anii trecuţi şi la Facultatea de Litere şi Arte de pe Bulevardul Victoriei. Anul acesta, pentru programe de licenţă facultatea scoate spre ocupare cu 212 locuri bugetate, 262 de locuri cu taxă şi 75 de locuri la ID. Aici, perioada de înscriere începe în 12 iulie şi se termină, în funcţie de specializarea solicitată, în 19 iulie, cu menţiunea că absolvenţii de liceu interesaţi de domeniul teatru vor trebui să susţină examene în zilele de 18 şi 19 iulie.

Medicina şi teologia

Două dintre facultăţile cele mai solicitate la admiterea de anul trecut au fost cele de Medicină şi Teologie. Anul acesta Facultatea de Medicină "Victor Papillian" scoate spre admitere 118 locuri bugetate şi 212 locuri cu taxă, iar concursurile de admitere se vor susţine în data de 18 iulie, de la ora 16.00. La Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna" începe încrierile la admitere în 7 iulie şi le încheie în 12 iulie, examenele fiind programate pentru zilele de 14 şi 15 iulie. Viitorii preoţi pot opta pentru unul dintre cele 90 de locuri bugetate şi 190 locuri cu taxă. Absolvenţii de liceu interesaţi de o carieră în drept au la dispoziţie peste 130 de locuri bugetate şi 260 de locuri cu taxă. În acest caz înscrierile sunt programate pentru perioada 18 - 29 iulie.

Ofertă bogată

„Oferta de studii este bogată, incluzând aproximativ 80 se specializări din domenii de licenţă extrem de variate, astfel încât candidaţii să se poată pregăti la cele mai înalte standarde pentru cariera pe care doresc să o urmeze. Baza materială, dotările laboratoarelor, oferta pentru stagii de practică şi colaborările cu marile companii din Sibiu, care se înmulţesc şi îmbunătăţesc de la an la an, fac din ULBS un loc propice pentru dezvoltarea personală şi profesională, dar şi pentru startul într-o carieră de succes”, spune Alexandra Todoran, din partea Departamentului de Marketing al ULBS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

cadrilater

Acum 11 ani

daca ati fi publicat si taxele aferente, numarul de camine si conditiile de cazare, chiria, etc.informatia ar fi fost completa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus