Joi,
09.02.2023
Ceata
Acum
-19°C

"Pe drumul invierii" la Astra

Biblioteca „Astra” găzduieşte astăzi o expoziţie specială, cu materiale care au fost recuperate din arhivele fostei securităţi şi care aparţin unor reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe. „Pe drumul învierii” conţine fotografii şi documente despre perioadele în care au fost hărţuiţi şi condamnaţi ieromonahii Arsenie Boca, Daniil-Sandu Tudor, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Arsenie Papacioc, Valeriu Gafencu- supranumit „Sfântul închisorilor” şi de Ioan Ianolide. Expoziţia va fi urmată de lansări de carte, conţinând mărturii din închisorile comuniste şi de o masă rotundă, la care vor participa Razvan Codrescu, Pr. Prof. Dorin Zosim Oancea, Pr. Gheorghe Bogdan, Demonstene Andronescu, Jacques Vasile Iamandi, Ilie Berghezan şi Claudiu Tarziu. Expoziţia a fost iniţiată în anul 2008, de Asociaţia ROST, iar materialele provin în special din arhivele fostei Securităţi şi au fost puse la dispoziţie de CNSAS. „Pe drumul învierii” a fost vernisată în numeroase oraşe, precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Vaslui, Brăila, Galaţi, Slobozia, Tecuci şi Chişinău. Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 19:00, la Biblioteca „Astra” Sibiu, Corpul B, la parter.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus